Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

41 υπολογιστές για τα σχολεία

Ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει άμεσα 41 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω του Σχολικού Κέντρου Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Η αναβάθμιση αυτών των υπολογιστών θα γίνει με δαπάνες του δημοτικού προϋπολογισμού, μέσω των Σχολικών Επιτροπών.
Αν μη τι άλλο, η παραπάνω πρωτοβουλία κρίνεται ως θετική, μια και τα σχολεία μας έχουν ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα.
Βέβαια, δεν είναι και πανάκεια το θέμα με τους υπολογιστές. Οι πιο πρόσφατες μελέτες στον τομέα της νευροφυσιολογίας έχουν δείξει ότι η δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου αμέσως μετά τη γέννηση και κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής είναι εξαιρετικά εύπλαστη.
Τα παιδιά μαθαίνουν για τον κόσμο με τη βοήθεια του σώματός τους: αγγίζοντας, ψηλαφώντας, σπάζοντας, σκουντουφλώντας. Ό,τι μαθαίνουν χαράσσεται ανεξίτηλα στον εγκέφαλο ως νέες συνάψεις μεταξύ νευρώνων. Το να υποκαταστήσουμε αυτή τη φυσική αλληλεπίδραση, με το ποντίκι και το δισδιάστατο κόσμο που προσφέρει ο υπολογιστής, είναι κάτι που μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα την ίδια την ανάπτυξη του εγκεφάλου, επισημαίνουν διάφοροι επιστήμονες Α.Π. tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα