Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Στις εκδηλώσεις των Μακεδονομάχων Άγρα Και Μίγγα αντιπροσωπεία του Δήμου Τριφυλίας!

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με μηνύματα για τη Μακεδονία
Με όλες τις τιμές και όπως αξίζει σε ήρωες τελέστηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των Μακεδονομάχων Άγρα και Μίγγα στο μνημείο που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Καρυδιά, την Κυριακή 10 Ιουνίου το απόγευμα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου Έδεσσας, Δημητρίου Γιάννου, ο οποίος με δυνατή φωνή τόνισε ότι δε θ’ αφήσουν τη μακεδονική γη να πάει αλλού! Ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος ανέφερε ότι «ελπίζει να έρθει η φρόνηση σε αυτόν τον τόπο, γιατί σκληροί κριτές θα είναι και οι πεθαμένοι και αυτοί που θα γεννηθούν». Η ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Καραθανάση, ομότιμο καθηγητή ΑΠΘ, ήταν κατατοπιστική με πολλά μηνύματα και κοιτώντας στα μάτια τους βουλευτές που ήταν «παρών», Καρασμάνη και Σηφάκη, τους ζήτησε να μην είναι

διχασμένοι και θύμισε ότι ο λαός είναι ο ηγέτης και να εκφέρουν ενιαίο λόγο για τη Μακεδονία.
Επίσης, διαβάστηκαν ποιήματα από το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καρυδιάς και από την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων κα Καλκαβούρα, που ταξίδεψε γι’ αυτόν το λόγο. Έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή ενός λεπτού και ο εθνικός ύμνος. Στην πλατεία του χωριού πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς.
Πηγή: pellanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα