Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Μάτι Αττικής: Συγκλονίζει η γυναίκα που επέζησε από το οικόπεδο του θανάτου – «Έτσι πέθαναν οι 26 άνθρωποι» – video


- Είναι η πεθερά του ιδιοκτήτη στο οικόπεδο του θανάτου στο Μάτι που σώθηκε από τύχη - Με δάκρυα στα μάτια περιγράφει την κόλαση που έζησε και τις εικόνες φρίκης που είδε - Η κυρία Ραφτοπούλου λύνει τη σιωπή της και καθηλώνει με την ανατριχιαστική περιγραφή - "Οι άνθρωποι προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν - Κάποιοι είχαν μπει μέσα στο σπίτι" - Ο δρόμος της σωτηρίας για την ίδια, οι κινήσεις στη θάλασσα και η αγωνία για τη ζωή της
«Eίναι τρομακτικό είναι τρομερό» λέει με δάκρυα στα μάτια η πεθερά του ιδιοκτήτη στον τόπο της τραγωδίας. Στο οικόπεδο του θανάτου στο Μάτι Αττικής, όπου πέθαναν 26 άνθρωποι. «Δεν έμεινε τίποτα μέσα στο σπίτι. Εγώ γλίτωσα επειδή έφυγα νωρίς και ήξερα το δρόμο για τη θάλασσα».Η πεθερά του ιδιοκτήτη στέκεται μπροστά στο οικόπεδο της φρίκης, εκεί που κάηκαν ζωντανοί 26 άνθρωποι και φέρνει στο μυαλό της, τα όσα έγιναν το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου. «Ανοίξαμε όλες τις πόρτες και άρχισαν να έρχονται τρέχοντας πολλοί άνθρωποι. Οι πρώτοι τα κατάφεραν, αλλά οι επόμενοι παγιδεύτηκαν» λέει η κυρία Άλκηστη Ραφτοπούλου. «Οι άνθρωποι που πέθαναν άργησαν. Όταν έφυγα εγώ από το οικόπεδο, οι φλόγες βρίσκονταν 3 μέτρα πίσω μου».
«Όπως με βλέπετε τώρα, έτσι και εκείνη τη μέρα, έπεσα στη θάλασσα. Κάηκαν τα σκυλιά μου, κάηκαν τα πάντα. Εκείνη την ώρα έτρεχα και δεν ήξερα τι συνέβαινε πίσω μου. Έμαθα τα πάντα αργότερα».

Η διέξοδος προς τη θάλασσα

Όπως λέει η κυρία Ραφτοπούλου, που ζει στην περιοχή από μικρή, εκτός από τις σκάλες που οδηγούν στην παραλία, υπήρχε και ένας δεύτερος δρόμος διαφυγής που ακολούθησε. «Πήγα από εκεί γιατί είμαι γριά γυναίκα και σκέφτηκα ότι από τις σκάλες θα σκοτωθώ. Μέσα στη θάλασσα έπρεπε να βουτάς το κεφάλι σου στο νερό για να μην πάρουν φωτιά τα μαλλιά σου».

Είδα τις εικόνες φρίκης μέσα στο οικόπεδο

Όπως λέει η πεθερά του ιδιοκτήτη κάποιοι στην προσπάθειά τους να σωθούν εκείνο το μαύρο απόγευμα μπήκαν μέσα στο σπίτι. «Προσπάθησαν να γλιτώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Τους βρήκαν καμένους μέσα στο σπίτι. Δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι να ξεφύγουν από αυτό που συνέβαινε».

Η συγκλονιστική μαρτυρία

26 νεκροί στο οικόπεδο της φρίκης

Οι περισσότεροι φαίνεται ότι εγκλωβίστηκαν στα αδιέξοδα στενά λίγο πριν την παραλία στο Μάτι. Οι 26 άνθρωποι που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι στο οικόπεδο πλάι στη θάλασσα έχασαν τη ζωή τους καθώς, όπως αποδεικνύεται δεν είδαν ότι μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα υπήρχαν σκαλιά που οδηγούσαν στην θάλασσα.
Στο βίντεο μέσω drone φαίνεται πως η πορεία τους από τη στιγμή που μπλοκαρίστηκαν στον δρόμο ως το οικόπεδο δεν είναι παρά μερικές δεκάδες μέτρα. Βρέθηκαν στο οικόπεδο πλάι στη θάλασσα, ωστόσο δεν έβρισκαν διέξοδο. Κι όμως όπως διακρίνει κανείς στο βίντεο τα σκαλιά που οδηγούσαν στη σωτηρία απείχαν λίγα μέτρα.
Δυστυχώς 26 άνθρωποι μαρτύρησαν στις φλόγες, χάθηκαν αγκαλιασμένοι. Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της eurokinissi στο σημείο συγκλονίζουν.
πηγή:newsit


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα