Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Μέσα σε 8 χρόνια η «Costa Navarino» έγινε ο νέος ανερχόμενος διεθνής προορισμός της Μεσογείου!

Πώς ενισχύει την οικονομία της ΜεσσηνίαςΗ νέα «Ελούντα» της Ελλάδας βρίσκεται... στη Μεσσηνία. Μέσα σε οκτώ χρόνια λειτουργίας, το Costa Navarino έγινε ο νέος ανερχόμενος διεθνής προορισμός της Μεσογείου, προσελκύοντας από αστέρες του Χόλιγουντ, βασιλείς, πριγκίπισσες και συγγραφείς μέχρι διάσημους αθλητές όλων των αθλημάτων, γκόλφερς και δεκάδες επωνύμους του εξωτερικού, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πλέον, το πολυτελές τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino συγκαταλέγεται στις περιπτώσεις εκείνες όπου μια επιχείρηση κατάφερε να γίνει παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.
Τα εξειδικευμένα διεθνή γραφεία τουρισμού, που αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των διακοπών των «επωνύμων του κόσμου», έχουν το Costa Navarino ψηλά στη λίστα των

προτάσεών τους, όπως παλαιότερα είχαν την Ελούντα στην Κρήτη.
Για τους εκπροσώπους του ελληνικού τουρισμού, το Costa Navarino αποτελεί σήμερα ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, που δεν στηρίζεται μεμονωμένα στην επιτυχία των ξενοδοχείων, των γηπέδων γκολφ, του spa και των άλλων δραστηριοτήτων του, αλλά συνολικά στην επιτυχία του προορισμού. Βασικός στόχος των ιδρυτών της «τουριστικής πολιτείας» που απλώνεται στο δυτικό άκρο της Πελοποννήσου ήταν από την αρχή η δημιουργία ενός νέου ποιοτικού προορισμού στη Μεσόγειο και η ανάπτυξη της περιοχής της Μεσσηνίας.
Τα τουρνουά γκολφ για επαγγελματίες και ερασιτέχνες προσελκύουν παίκτες από πολλές χώρες του κόσμου, ανεβάζοντας τις μετοχές της Μεσσηνίας στην ιδιαίτερα προσοδοφόρα αγορά του γκολφικού τουρισμού.
Ο αντίκτυπος
Οι αριθμοί για την «προίκα» που άφησε πίσω του στη Μεσσηνία ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος είναι αποκαλυπτικοί. Ο Διεθνής Αερολιμένας της Καλαμάτας είναι πλέoν ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της χώρας.
Εφέτος, οι προσφερόμενες θέσεις για τις πτήσεις προς την Καλαμάτα είναι αυξημένες κατά 59%! Συγκεκριμένα, στις προγραμματισμένες εφετινές πτήσεις από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι διαθέσιμες 210.199 θέσεις, δηλαδή 77.907 θέσεις περισσότερες από πέρυσι.
Η ποσοστιαία αύξηση 59%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και αποτυπώνει τόσο την αναπτυξιακή πορεία του αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας όσο και τη σταδιακή καταξίωση του τουριστικού προορισμού της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, το συγκρότημα του Costa Navarino έχει λειτουργήσει ως καταλύτης, σπρώχνοντας πολλαπλασιαστικά προς τα πάνω όλη την περιοχή, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου Αθηνών - Καλαμάτας, που έδωσε τη δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης στην περιοχή.
Παράλληλα, διαπιστώνεται πως όταν γεμίζει η μεγάλη τουριστική μονάδα, όλες οι υπόλοιπες βλέπουν τα έσοδα και τις πληρότητές τους να ενισχύονται. Από το 2009 μέχρι και το 2015 έχει αυξηθεί σημαντικά (άνω του 15%) η χωρητικότητα των ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή (μη συμπεριλαμβανομένου του Costa Navarino).
Ήδη ο οικονομικός αντίκτυπος στην περιοχή της Μεσσηνίας για το 2018, λόγω της αύξησης των επισκεπτών, εκτιμάται σε πάνω από 21 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών οι δευτερεύουσες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία θα ξεπεράσουν τα 31 εκατ. ευρώ.
Οι διάσημοι ανεβάζουν το πρεστίζ της μονάδας
Ανάμεσα στους δεκάδες διάσημους γκόλφερς που έχουν περάσει από τα γήπεδα του Costa Navarino είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Τάιγκερ Γουντς και η πρωταθλήτρια γκολφ Χέλγκα Πιαζέτ.
Στα ίδια γήπεδα έχουν βρεθεί ο πρωταθλητής ποδοσφαίρου Marco Simone, ο ιταλός πρώην πιλότος της F1 Alessandro Caffi, ο βετεράνος τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας Stephane Porato, ο οδηγός της F1 Gianni Morbidelli, ο θρύλος του παγκόσμιου αλπικού σκι Pernilla Bjerke και η ιταλίδα ηθοποιός Alessandra Pierelli με τον Fabrizio Baldassari.
Το «μεγάλο όνομα» που για την εφετινή τουριστική σεζόν έκανε ποδαρικό στη Μεσσηνία ήταν στις αρχές Ιουλίου ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο «CR7» επέλεξε το Costa Navarino όχι μόνο για τις διακοπές του, αλλά και για την υπογραφή της πανάκριβης μετακόμισής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Πιεμόντε, για λογαριασμό της Γιουβέντους και του προέδρου της Αντρέα Ανιέλι. Η άφιξη του Ρονάλντο στο Costa Navarino έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο «CR7» έφτασε με ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και από εκεί πέταξε με ελικόπτερο απευθείας στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Πύλου.
Όλοι ανεξαιρέτως οι επώνυμοι επισκέπτες χρησιμοποιούν το ίδιο στυλ μεταφοράς και η παρουσία τους στο ξενοδοχειακό συγκρότημα δύσκολα γίνεται αντιληπτή από τους υπόλοιπους πελάτες.
Άλλωστε, οι σουίτες με θέα τη θάλασσα του Ρωμανού είναι απόμακρες και «απομονωμένες» από τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους. Οι περισσότεροι των επωνύμων, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τη σύζυγό του Βικτόρια, που βρέθηκαν τα προηγούμενα καλοκαίρια στους «λόφους του Ναβαρίνο», συνηθίζουν να διαμένουν στη Royal Villa Koroni των 660 τ.μ. Στο Westin Resort έμεινε και ο Ιθαν Χοκ, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Before Midnight» που έγιναν στη γειτονική Καρδαμύλη.
Επίσης, στις σουίτες των ξενοδοχείων έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς η γνωστή συγγραφέας του «Νησιού» Βικτόρια Χίσλοπ, η πριγκίπισσα του Μαρόκου Λάλα Σάλμα, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η Πάμελα Αντερσον, η Angelina Jolie και ο Brad Pitt, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ αλ Θάνι. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Κατάρ είχε ενημερωθεί για το πολυτελές συγκρότημα από τον φίλο του, πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. ΠΗΓΗ : tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα