Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Η ψήφος του Μαντά έσωσε τον Τατούλη!



Η ψήφος του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου Περικλή Μαντά, που αποχώρησε πρόσφατα από την παράταξη της πλειοψηφίας, έσωσε την περιφερειακή αρχή από πολιτική συντριβή σε ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η αντιπολίτευση.
Εκτός του κ. Μαντά υπέρ της εισήγησης της περιφερειακής αρχής ψήφισαν μόνο 13 σύμβουλοι αφού οι υπόλοιποι σύμβουλοι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προέδρου Ηλία Στρατηγάκου δεν προσήλθαν στην αίθουσα για να ψηφίσουν.
Έτσι από τους συνολικά 51 περιφερειακους συμβούλους τελικώς το θέμα εγκρίθηκε με τις ψήφους 13 μόνο συμβούλων. Κανένας όμως δεν μπορεί να προβλέψει αν η φυγή των συμβούλων οφείλεται σε λόγους...πλήξης η αν η στάση των συμβούλων αποτελεί “λευκή διαμαρτυρία” κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Σε κάθε περίπτωση είναι πρόωρο να χαρακτηριστεί ανταρσία η φυγή των συμβούλων αλλά σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει και άριστη τη λειτουργία της παράταξης της πλειοψηφίας.
Για την ιστορία και μόνο να πούμε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ζήτησε για… ασημαντη αφορμη ονομαστική ψηφοφορία ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Πατσαρίνος. Εκείνη την στιγμή συζητιόταν θέμα για τον προϋπολογισμό και τελικά η ονομαστική ψηφοφορία, μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, διεξήχθη για επόμενο θέμα που αφορούσε τον ορισμό εκπροσώπου στη γενική συνέλευση της Πελοπόννησος ΑΕ.
Τελικώς όπως προαναφέραμε στην αρχή η παράταξη της πλειοψηφίας σώθηκε με την ψήφο του κ. Μαντά που αποχώρησε από αυτή μετά τον εντοπισμό του κοριού στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη.       Θ.Λ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα