Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ανησυχία κατοίκων για μη ένταξη του αλιευτικού Μαραθόπολης στο ΕΣΠΑ

Έντονη είναι η ανησυχία κατοίκων της Μαραθόπολης και ευρύτερα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις της Περιφερερειακής Αρχής και της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, καμία εξέλιξη δεν έχει υπάρξει και είναι ορατός ο κίνδυνος το έργο να μείνει ή ήδη να έχει μείνει εκτός ΕΣΠΑ.
Θυμίζεται ότι το Μάρτιο σημειώθηκε, όπως έχουμε αναφέρει στο «Θ», «κακός χαμός» μετά την αποκάλυψη περί μη υποβολής πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το έργο «Ανάπτυξη Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθόπολης».
Μετά τα ρεπορτάζ, τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις στο facebook, αναγκάστηκε στις 16 Μαρτίου το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εκδώσει δελτίο Τύπου με θεματικό τίτλο «Η αλήθεια για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης» και υπότιτλο

«Επίδοξοι προστάτες – κοινοί συκοφάντες», με δήλωση της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, έσπευσε να προετοιμαστεί κατάλληλα, σε αγαστή συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές Τριφυλίας και Λουτρακίου, για την υλοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων σε Μαραθόπολη, προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, και Αγίους Θεοδώρους, προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα… […] Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να αξιοποιήσει τη χρηματοδοτική δυνατότητα της δεύτερης πρόσκλησης του υπουργείου (ΑΔΑ: ΨΙ1Γ4653ΠΓ-2ΑΧ), προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αφορά στο κατασκευαστικό έργο και παραμένει σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους».
Εκτός από το «μπάχαλο» με τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων (για άλλη πρόσκληση είχαν ληφθεί αποφάσεις και, μετά την αποκάλυψη από το Gargalianoionline της άγνοιας και του λάθους των Αρχών, ελήφθησαν άλλες αποφάσεις), από το Μάρτιο μέχρι σήμερα παρήλθαν σχεδόν πέντε μήνες χωρίς καμία εξέλιξη.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην Τριφυλία, η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου δεν υπέβαλε το προηγούμενο διάστημα πρόταση ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ για το αλιευτικό Μαραθόπολης. Υποβλήθηκαν από άλλες Περιφέρειες προτάσεις στη σχετική Πρόσκληση, με συνέπεια να αξιολογηθούν και να ενταχθούν τα έργα εκείνα και πλέον να μην υπάρχει επαρκής διαθέσιμη χρηματοδότηση για το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης, με το έργο να μένει εκτός ΕΣΠΑ και να χάνεται η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την υλοποίησή του...  Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα