Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

«Λαβράκια» εκατομμυρίων ευρώ έβγαλε η ΑΑΔΕ στη Μεσσηνία

Αλισβερίσι… εικονικών τιμολογίων
Μικρομεσαίους εκατομμυριούχους έδειξε η έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε επαγγελματίες της Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Documento της Κυριακής 5 Αυγούστου 2018, μεταξύ των άλλων πρόσφατων ευρημάτων της Υπηρεσίας, μετά από σαρωτικούς ελέγχους σε όλη την χώρα, βρέθηκε στο Νομό ο υδραυλικός… μονοπώλιο!
Ο λόγος για υδραυλικό από την Καλαμάτα για να τον πάρεις στο σπίτι σου να αλλάξει βρύσες και να χρεώσει αλλαγές σε ολόκληρη την Πελοπόννησο! Οι ελεγκτικές αρχές εντόπισαν υδραυλικό στη Μεσσηνία ο οποίος, όπως φάνηκε, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας χωρίς ΦΠΑ 16,9 εκατομμυρίων ευρώ! Ο έλεγχος οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος στο οποίο εμπλέκεται πληθώρα ληπτών, ευρέως φάσματος

δραστηριοτήτων.
Εταιρεία υδραυλικών εγκαταστάσεων επίσης στη Μεσσηνία-χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι ιδιοκτησίας του υδραυλικού-εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας χωρίς ΦΠΑ 8,8 εκατομμυρίων ευρώ και έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία χωρίς ΦΠΑ 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Μετά τη συλλογή στοιχείων από τράπεζες, ιδιωτικά σχολεία και κλινικές, ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και εταιρείες παροχής υπηρεσιών που επιχειρείται συστηματικά την τελευταία διετία, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει μια ευρεία βάση δεδομένων με το προφίλ δαπανών κάθε φορολογούμενου. Με το πάτημα ενός κουμπιού, στην οθόνη του ελεγκτή εμφανίζεται το σύνολο των δαπανών του προηγουμένου έτους, αναλυτικά στοιχεία για καταθέσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, τοποθετήσεις σε μετοχές και ομόλογα ή άλλα επενδυτικά προϊόντα ενώ υπάρχει και βάση δεδομένων με σπίτια, οικόπεδα, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής.
Κάπως έτσι βλέπουν το φως της δημοσιότητας όχι μόνο τα…μεγάλα ψάρια αλλά και η…μαρίδα. tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα