Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Κυπαρισσιακός Κόλπος: Τα κακώς κείμενα

Χαρισματικός και ευλογημένος τόπος όμως
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Εβδομήντα χιλιόμετρα παραλίας αναξιοποίητα και ανεκμετάλλευτα, κύρια ευθύνη των διοικούντων της περιοχής που ανέλαβαν τα ηνία χωρίς γνώση, ενημέρωση, πληροφόρηση, ικανότητα, εμπειρία, μοίρασαν θέσεις σε άτομα χαμηλού προφίλ με μηδενικό όραμα, φαντασία, να μην γνωρίζουν τους σύγχρονους ρυθμούς και τις τάσεις του σύγχρονου τουριστικού προϊόντος, χωρίς καμία επαφή και επικοινωνία με αρμόδιους φορείς, σεμινάρια, ημερίδες, εκθέσεις. Μοναδικό κριτήριο η συνεισφορά ψήφων στην εκάστοτε παράταξη.
Ανυπαρξία υποδομών άνευ χωροταξικού σχεδίου και χρήσεων γης χωρίς καθορισμό αιγιαλού και παραλίας σε καταπατημένη γη και αυθαίρετη δόμηση, χείριστη αποκομιδή των απορριμμάτων (οι υπεύθυνοι πράγματι είναι για τα σκουπίδια), ένας απέραντος σκουπιδότοπος, παντού αδέσποτα και νεκρά ζώα, παραλίες ακαθάριστες από μεταφορά κλαδιών από τα ποτάμια, δρόμοι πνιγμένοι από δέντρα και λακκούβες, επικίνδυνα για την

πρόσβαση των επισκεπτών στα τουριστικά σημεία που προβάλλονται.
Τουριστικά περίπτερα, θαλάσσια πάρκα και δραστηριότητες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο: ίσως το ανέκδοτο της ημέρας, αλλά αυτή είναι η ερώτηση των πρακτόρων και tour operators. Δηλαδή πώς θα διαχειριστεί ευχάριστα τον χρόνο του ο επισκέπτης στην περιοχή μας, ξοδεύοντας τα χρήματα του και επιστρέφοντας στην πατρίδα του να είναι απόλυτα ικανοποιημένος για την επιλογή του και να διαφημίσει τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο.
Πλασματικά στοιχεία αύξησης του τουρισμού και της επιμήκυνσης της χρονικής περιόδου, ωφελημένοι όσοι επένδυσαν στην κεντρική Ευρώπη.
Η γειτονιά μας στην Μεσσόγειο αναπτύσσεται ξανά. Τουρκία, Αίγυπτος, Τυνησία, τα Βαλκάνια, προσπαθούν με χαμηλές τιμές. Η κρουαζιέρα όπως προβλέψαμε τον Μάρτιο του 2016, μειωμένη περίπου κατά 20% κατ’ έτος, οι κρατήσεις λιγότερες, ο τζίρος μειωμένος. Ας αναρωτηθούν οι αρμόδιοι τι φταίει.
Οι δήμοι του Κυπαρισσιακόυ Κόλπου έχουν ορίσει κάποιον υπεύθυνο για έναν τομέα και συμπληρωματικά τον καθιστούν εικονικά αρμόδιο και για τον τουρισμό.
Οι Περιφέρειες κινούνται με πολύ μικρό budget για ένα τόσο μεγάλο προϊόν που διατυμπανίζουμε ότι είναι η μεγάλη βιομηχανία μας. Εντός αυτών υπάρχουν αξιόλογα άτομα με ιδιαίτερες γνώσεις που μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα με βαριά πτυχία και εμπειρία, όμως την τελική απόφαση την έχουν οι αιρετοί.
Επιβεβλημένη ανάγκη, οι δύο Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος στα θέματα τουρισμού να έχουν κοινή γραμμή. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε έξω από τις επαφές μας τις αγορές της Σκανδιναβίας, των κάτω χωρών (Ολλανδία – Βέλγιο), Αυστρίας, Ελβετίας, Γαλλίας όπου υπάρχει υψηλό βιοτικό επίπεδο και έχουν πτήσεις τόσο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας όσο και του Αράξου. Εκτός να θεωρούμε σαν δεδομένο ότι αυτοί έρχονται από μόνοι τους και δεν χρειάζεται να τους ενοχλήσουμε. Δεν κόβεται ο Κυπαρισσιακός Κόλπος στα δύο ούτε ο Επικούριος Απόλλων στα τρία.
Ηταν μία μικρή ενημέρωση για ότι αφορά τον τουρισμό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Το φλέγον θέμα, κυριαρχούν τα "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" και "τρέξτε για την παραλία".
Πρόληψη, στρατηγικός σχεδιασμός, συντονισμός, εκπαίδευση, ενημέρωση, ανύπαρκτες λέξεις και έννοιες. Γνωρίζω τουλάχιστον εδώ και πενήντα χρόνια ότι στα πευκοδάση δίνονταν άδειες από το Δασαρχείο και αραίωναν τα δάση στο μισό της πυκνότητας: Ετσι επιτυγχανόταν να μειωθεί η ενέργεια σε περίπτωση πυρκαγιάς, να αναζωογονηθεί το έδαφος και να υπάρχει καύσιμη ύλη φθηνή για τους πολίτες, και πάντα υπό την εποπτεία του δασαρχείου. Ανοιγαν αντιπυρικές ζώνες, τοποθετούσαν υδατοδεξαμενές και δημιουργούσαν δίκτυο με πυροσβεστικού κρουνούς.
Το Δασαρχείο επίσημα δεν έχει πάρει καμία θέση σε ό,τι συμβαίνει. Σήμερα διατίθενται μεγάλα κονδύλια χιλιάδες χιλιόμετρα εγκατάστασης οπτικών ινών για internet χωρίς ακόμη να το απολαμβάνουμε - διερωτώμαι αλήθεια, ποια είναι η προτεραιότητα;
Σε τοπικό επίπεδο τρέχουν μέσα στον Αύγουστο και οι δύο Περιφέρειες να πάρουν μέτρα προστασίας για τους πολίτες, έπρεπε να είχαμε για δεύτερη φορά εθνική τραγωδία για να σηκωθούν από την καρέκλα;
πειδή είναι πολύ αργά πλέον να παρθούν ουσιαστικά μέτρα, πιστεύω το μικρότερο σε κόστος θα είναι οι περιπολίες με οχήματα σε ζώνες επικινδυνότητας, όπως το 2007 όπου και εθελοντές θα πάρουν μέρος, καθώς επίσης και τα πυροσβεστικά οχήματα να είναι κοντά στα σημεία αυτά όλο το 24 ώρο, οι εποχικοί παρατηρητές πυρκαγιών να εποπτεύονται αν είναι στον χώρο ευθύνης τους, όπως και οι ναυαγοσώστες στις παραλίες. Νομίζω ότι πληρώνονται για αυτήν την υπηρεσία.
ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο "Natura Club" όπου τυγχάνει να είμαι υπεύθυνος απασχολούμεθα 18 άτομα για 5 μήνες τουλάχιστον. Υπάρχουν σε καθημερινή βάση περίπου 90 άτομα τουρίστες, δίνουμε δουλειά σε αρκετούς προμηθευτές και πληρώνουμε υπέρογκα ποσά στους παράλογους φόρους και παρόχους υπηρεσιών ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.
Μου είναι αδιανόητο, καίτοι έχω χρηματοδοτήσει έναν αγωγό 3,5 χιλιόμετρα όπου θα ωφεληθεί ο τόπος, όχι μόνο να μην έχω αποζημιωθεί, αλλά ούτε καν συνδεθεί, παρότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού από τη δωρεά συμπολίτη μας οικοπέδου και υδρομάστευσης στο χωριό Αγαλιανή δήμου Τριφυλίας. Εχοντας στα χέρια μου την απόφαση στο 100% του δημοτικού συμβουλίου του 2011 του πρώην Δήμου Αυλώνα για το συγκεκριμένο έργο. Τροχοπέδη στην ως άνω απόφαση είναι δέκα γραφικοί γέροντες κάτοικοι του χωριού αυτού, που επηρεάζουν τα κοινά με την ψήφο τους. Δεν τους έχει πει κανένας ότι κάθε άνθρωπος δικαιούται κατ' αναλογία το νερό.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι εκτός των άλλων ο αγωγός περνά δίπλα από δεξαμενή πυρόσβεσης που δεν υδροδοτείται από αυτόν και μεταφέρουν νερό με υδροφόρες του δήμου και της Πυροσβεστικής (δεν ξέρω ποιος είναι αρμόδιος και υπεύθυνος). Φανταστείτε, σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά, θα αναπληρώνουν την δεξαμενή ή τα οχήματα;
Με προφορικά αιτήματα όσο και γραπτά έχω ενημερώσει τους κάτωθι και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου και καθιστώ υπεύθυνους με την ακόλουθη σειρά τους: Ιωάννη Φιλντίση πρώην δήμαρχο Δ. Αυλώνα. Ηλία Μπάλτα πρώην πρόεδρο Κοινότητας Αγαλιανής. Κωνσταντίνο Κόλλια πρώην δήμαρχο Δ. Τριφυλίας που τον παρέπεμψα και στον συνήγορο του πολίτη για παράβαση καθήκοντος (φοβούμενος, υποσχέθηκε ότι θα λύσει το πρόβλημα, δεν κίνησε περαιτέρω διαδικασίες όμως απεδείχθη ένας ακόμη κατώτερος των περιστάσεων). Δ. Λυμπερόπουλο σημερινό πρόεδρο κοινότητας Αγαλιανής, για την αδιαφορία του και ανυπαρξία στο συγκεκριμένο ζήτημα και γενικώς ανίκανο να διαχειριστεί τα κοινά. Γιώργο Τσακανίκα, νυν αντιδήμαρχο υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Δ. Τριφυλίας και του πρώην Δ. Αυλώνα. Παναγιώτη Κατσίβελα νυν δήμαρχο Δ.Τριφυλίας, και από τον γραμματέα του Δ. Τριφυλίας Γιώργο Φιλντίση περιμένω μία ενημέρωση.    Αντώνης Τζαναβάρης eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα