Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Σήμερα στο Πρωτοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα 21 συμβασιούχων του Δήμου Τριφυλίας

Σήμερα έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί, εξ αναβολής, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας είκοσι ένας συμβασιούχοι-παρατασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Τριφυλίας. Θυμίζεται ότι η εκδίκαση αναβλήθηκε για σήμερα στις 4 Ιουλίου.
Οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του Δήμου Τριφυλίας «κέρδισαν» τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και επέστρεψαν στην εργασία τους, καθώς ήταν θετική η δικαστική απόφαση που εξεδόθη και κοινοποιήθηκε στις 10 Απριλίου από το Δικαστήριο Κυπαρισσίας, όπου και είχαν προσφύγει.
Με την προσωρινή διαταγή, η οποία επιδόθηκε άμεσα στο Δήμο Τριφυλίας, οι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι επέστρεψαν στην εργασία τους, στην υπηρεσία καθαριότητας, έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε οριστεί για τις 16 Μαΐου. Τότε αναβλήθηκε η εκδίκαση με προσωρινή διαταγή να παραμείνουν στην εργασία

τους μέχρι τις 4 Ιουλίου. Στις 4 Ιουλίου δόθηκε και νέα αναβολή, με την εκδίκαση να ορίζεται για σήμερα και να διατηρείται η προσωρινή διαταγή για τη συνέχιση της εργασίας τους.
Σημειώνεται ότι στις 6 Ιουνίου είχε οριστεί να συζητηθεί στο δικαστήριο η αγωγή των συμβασιούχων για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε ΙΔΑΧ, η οποία αναβλήθηκε για τις αρχές του 2019.
Επισημαίνεται ότι οι συμβασιούχοι υπηρετούν στο Δήμο Τριφυλίας και προσφέρουν τις υπηρεσίες στην καθαριότητα από το 2015 αδιαλείπτως καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως τονίζουν και ζητούν την αναγνώριση του δικαιώματός τους στην εργασία. Παράλληλα, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι σε περίπτωση που οδηγηθούν στην απόλυση, δε θα προκληθούν τεράστια προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων και γενικότερα στην καθαριότητα, με συνέπεια κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα