Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας για το 2019, ο οποίος ανέρχεται στα 22.811.497, σε έκτακτη συνεδρίαση το βράδυ της Πέμπτης καθώς στην προηγούμενη τακτική συνεδρίαση δεν είχε υπάρξει απαρτία.
Σε μια ακόμη συνεδρίαση φάνηκε η εσωτερική αντιπολίτευση στην παράταξη του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, καθώς πέρα από δύο συμβούλους που επέλεξαν για ακόμη μια φορά την απουσία τους από το συμβούλιο, δύο παρόντες σύμβουλοι ψήφισαν λευκό. Ομως ο δήμαρχος δεν είχε μόνο απώλειες αλλά και προσθήκες, καθώς ένας σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης υπερψήφισε τον προϋπολογισμό.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, πρέπει να θεωρείται πλέον οριστικό το ρήγμα που
υπάρχει στην παράταξη της πλειοψηφίας, καθώς ούτε σε αυτή τη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Πούλος και Γιάννης Αδρακτάς, που έχουν επιλέξει αυτή την τακτική για να διαχωρίσουν την θέση τους. Επιπλέον, δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας,οι Αναστάσιος Αδρακτάς και Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ψήφισαν λευκό, με τον δεύτερο να ασκεί έντονη κριτική εξαπολύοντας ευθεία επίθεση κατά του δημάρχου. Η Μαρία Πανουσιοπούλου, αν και άσκησε κριτική, τελικά ψήφισε τον προϋπολογισμό.
«Σύμμαχο» βρήκε ο δήμαρχος από την πλευρά της αντιπολίτευσης στον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλίνικο Κυριακουλόπουλο, που υπερψήφισε τον προϋπολογισμό.
Ολα αυτά ενόψει εκλογών δείχνουν τις προθέσεις αρκετών συμβούλων για το πώς θα κινηθούν, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και ήδη αρκετές υποψηφιότητες δημάρχων έχουν ανακοινωθεί.
Θα πρέπει να σταθεί κανείς και στην τοποθέτηση του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσίγγανου, που εστίασε περισσότερο στο ρόλο της παράταξης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παράταξη είναι το σταθερό σημείο ενώ σύμβουλοι και επικεφαλής έρχονται και παρέρχονται.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι κατά του προϋπολογισμού ψήφισαν από τη μείζονα μειοψηφία οι Σωτήρης Μπακούρος και Αλέξανδρος Κουτρουμπής (ο επικεφαλής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος απουσίαζε), η επικεφαλής της ΡΑΚΙ Ιωάννα Μαραβελή και ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Σαράντος Κουκούμης.
Στις τοποθετήσεις που έγιναν, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας μίλησε για έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό - εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι στο τέλος της χρονιάς θα μιλούν για έναν μεγαλύτερο προϋπολογισμό μέσα από τα έργα που θα υλοποιηθούν. Στο ζήτημα των έργων στάθηκε ιδιαίτερα κάνοντας αναφορά σε μια σειρά από αυτά, και επισήμανε ότι δεν έρχονται από μόνα τους αλλά είναι αποτέλεσμα δουλειάς: «Τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όταν δίνεις σε καθημερινή βάση μάχες στο τέλος βγαίνεις νικητής».
Στα οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού στάθηκε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννα Κωνσταντέλου, τονίζοντας ότι είναι πολύ καλά μετρημένος, κοστολογημένος, ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος.
Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας ο Σωτήρης Μπακούρος επισήμανε ότι μπορεί ο προϋπολογισμός να είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για το δήμο, όμως δεν ρωτήθηκε κανείς για αυτόν, και ιδιαίτερα οι πρόεδροι των κοινοτήτων. Υπογράμμισε επίσης ότι λείπει η αναπτυξιακή προοπτική για το δήμο.
Η Ιωάννα Μαραβελή, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, επισήμανε την έλλειψη συνεργασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, όπως και στο τεχνικό πρόγραμμα, τονίζοντας αναφερόμενη στο δήμαρχο ότι τους αγνόησε και αδιαφόρησε για τις απόψεις τους. Επίσης του καταλόγισε συμπεριφορά μονάρχη και μάλιστα ως εκλεκτός του μονάρχη Μεσσηνίας.
Ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου και η πολιτική της δημοτικής αρχής ταυτίζεται με τις πολιτικές αυτών που φόρτωσαν τα βάρη στον ελληνικό λαό, ενώ μίλησε και για στρεβλή υλοποίηση του φετινού προϋπολογισμού.
Στην κριτική που ασκήθηκε από το εσωτερικό της παράταξης του κ. Κατσίβελα, η Μαρία Πανουσιοπούλου στάθηκε κυρίως σε έργα που δεν έχουν συμπεριληφθεί για υλοποίηση μέσα στο 2019. Ενώ ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος τόνισε ότι δεν κλήθηκαν να συμμετέχουν στην κατάρτιση ούτε του τεχνικού προγράμματος ούτε του προϋπολογισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως 3 χρόνια η παράταξη της πλειοψηφίας είναι στο γύψο. Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό προϊόν μιας κλειστής ομάδας, και όχι μιας ευρείας διαδικασίας. «Είναι πολιτική πράξη ευθύνης να μην ψηφίσω τον προϋπολογισμό για να μη νομιμοποιήσω και δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα πολύ κακό και κλειστό σύστημα διοίκησης, το οποίο περιφρονεί κάθε έννοια δημοκρατίας. Ενα πολύ κακό σύστημα διοίκησης το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει διολισθήσει σε αυταρχικές και αυτοκρατορικές, θα έλεγα, τάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. Κ.Μπ. eleftheriaonline
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα