Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ελαία – Καλό Νερό: Ζητούν έγκαιρο καθαρισμό της παραλίας από την Περιφέρεια

Έγκαιρο καθαρισμό της παραλίας ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta από Ελαία μέχρι Καλό Νερό ζητούν με έγγραφό τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καλού Νερού, Σπύρος Παπαηλιού και ο Εκπρόσωπος της Τ.Κ. Ελαίας, Άρης Σκλάβος.
Στο έγγραφο απευθύνεται συγκεκριμένα στην Π.Ε. Μεσσηνίας και τη Δ.Τ.Υ. Π.Ε. Μεσσηνίας και κοινοποιείται στο δήμο Τριφυλίας, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αυλώνος και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Σε αυτό αναφέρεται: «Όπως ήδη γνωρίζετε με προγενέστερα έγγραφα μας (κάθε χρόνο) σας διευκρινίζουμε την μεγάλη ιδιαιτερότητα της περιοχής μας (παράκτια περιοχή από ποταμό Νέδα έως Καλό Νερό μήκους 10 χιλιομέτρων χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura 2000 με κωδική ονομασία GR 2550005 “Θίνες Κυπαρισσίας – Νεοχώρι – Κυπαρισσία”) προστατευόμενη περιοχή ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών caretta caretta.

Παρακαλούμε την υπηρεσία σας όπως προβεί εγκαίρως στον καθαρισμό της παραλίας μας, με τα ειδικά μηχανικά μέσα που διαθέτει κυρίως μέσα στο μήνα Απρίλιο 2019 έως αρχές Μαΐου, από τα σκουπίδια που έχουν μεταφερθεί από τα δύο ποτάμια της Νέδα και του Αρκαδικού, και του

Ιονίου πελάγους λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και ακραίων πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν φέτος στην περιοχή της Ελαίας έως Καλό Νερό Μεσσηνίας μεταφέροντας (τεράστιους όγκους από κορμούς δένδρων, κλαδιών, μεγάλες ρίζες καλαμιών και άλλων φερτών υλικών).
Όλα αυτά πρέπει να προλάβουν να γίνουν πριν ξεκινήσει η ωοτοκία των caretta caretta η οποία αρχίζει από τις αρχές εκάστοτε Μαΐου έως τέλη Αυγούστου, αποφεύγοντας έτσι τις συνέπειες επιβολής προστίμων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού».
Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα