skip to main |
skip to sidebar
Γιατί μια μερίδα φακές είναι κορυφαία διατροφική επιλογή
H θρεπτική ανάλυση ενός κορυφαίου οσπρίου με μια ματιά.
1. Μία μερίδα (130 γρ.) φακές προσφέρουν στον οργανισμό 25% των καθημερινών αναγκών του σε πολύτιμες φυτικές ίνες – οι οποίες σύμφωνα με πολύ πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μειώνουν εντυπωσιακά τα ποσοστά πρόωρης θνησιμότητας.
2. Μία μερίδα φακές συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης
3. Μία μερίδα φακές περιέχουν λιγότερο από 1% λίπος – το επιπρόσθετο λάδι, την ποσότητα του οποίου καθορίζετε εσείς – είναι ελαιόλαδο, που μεγιστοποιεί τη θρεπτική αξία του πιάτου.
4. Μία μερίδα φακές προσφέρουν στον οργανισμό λίγο περισσότερο σίδηρο απ’ ό,τι μια μερίδα κρέατος και πολύ περισσότερο σίδηρο απ’ ό,τι μια μερίδα κοτόπουλο.
5. Μια μερίδα φακές περιέχουν υψηλό ποσοστό φυτικής πρωτεΐνης (22-25 γρ.) και βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τροφίμων που αποτελούν εναλλακτικές καθημερινές λύσεις απέναντι στο κρέας.
6. Είναι εξαιρετικά οικονομικές συγκριτικά με τα οφέλη που παρέχουν.
Tip. Ο σίδηρος της φακής δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό, καθότι μη αιμικός. Προσθέστε στο πιάτο κάποιας μορφής βιταμίνης C (πιπεριές, λεμόνι κ.λπ.) ή συνοδέψτε με μπρόκολο για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφησή του. Αντιθέτως αποφύγετε να συνδυάζετε τις φακές με τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο (όπως γαλακτοκομικά/τυροκομικά) καθώς μπλοκάρει περισσότερο την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα