Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ξεκίνησαν οι εξετάσεις ηλικιωμένων οδηγών, με 900 περίπου να είναι σε αναμονή

Αντίθετα, δε θα γίνουν ούτε αυτή την εβδομάδα οι πρακτικές για νέους οδηγούς
Ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι οι πρακτικές εξετάσεις για ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης ηλικιωμένων. Συμμετοχή δήλωσε μόνο 1/3 των εξεταστών, καθώς πολλοί ακόμα αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο αυτές διεξάγονται.
Αντίθετα, οι πρακτικές εξετάσεις για νέους οδηγούς δε θα πραγματοποιηθούν ούτε αυτή την εβδομάδα στη Μεσσηνία, καθώς ακόμα δεν υπάρχει ασφαλιστικό προϊόν με το οποίο πρέπει να ασφαλίζονται οι υποψήφιοι, σύμφωνα με όσα ορίζει η νέα νομοθεσία.
Εξετάσεις ηλικιωμένων
Για χθες συγκροτήθηκαν από τη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας τρεις επιτροπές εξέτασης για ανανέωση διπλωμάτων οδηγών άνω των 74 ετών και είχε προγραμματισθεί η εξέταση 12 ηλικιωμένων.
Σημειώνεται ότι από το Σεπτέμβριο δεν πραγματοποιούνταν οι εξετάσεις για ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης για ηλικιωμένους και δίνονταν σημειώματα παράτασης του

διπλώματός τους. Αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία σε αναμονή για να δώσουν εξετάσεις βρίσκονται περίπου 900 ηλικιωμένοι.
Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, οι οδηγοί άνω των 74 χρόνων πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους, αποδεικνύοντας πως ξέρουν να οδηγούν. Η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται ανά τριετία για όσους είναι άνω των 74 ετών και ανά διετία για τα άτομα άνω των 80 ετών.
Αντιδρούν οι εξεταστές
Το μεγαλύτερο ζήτημα, στο οποίο αντιδρούν πολλοί εξεταστές, αφορά στο όχημα με το οποίο εξετάζονται τα άτομα άνω των 74 ετών. Η εξέταση διεξάγεται στο δικό τους όχημα, και όχι σε εκπαιδευτικό που διαθέτει τα υποβοηθητικά πετάλια στη θέση του συνοδηγού, και στους δρόμους της πόλης.
Οι εξεταστές, λοιπόν, και χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται μαζί με τον υποψήφιο ηλικιωμένο σε συμβατικό αυτοκίνητο.
Πολλοί εξεταστές έχουν δηλώσει ότι φοβούνται, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ασφάλειά τους σε ενδεχόμενο ατύχημα.
Η εξέταση περιλαμβάνει πορεία για διάρκεια 30 λεπτών.  Της Βίκυς Βετουλάκη tharros


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα