Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Κεραυνός στην Ακρόπολη- Τραυματίας συγκλονίζει: «Με χτύπησε μία λάμψη, κάηκα...»


Δείτε βίντεο: Τραυματίας περιγράφει πώς τη χτύπησε ο κεραυνός, ενώ τουρίστες μιλούν για τη στιγμή που αντίκρυσαν τους τραυματίες - Εκατό κεραυνοί έπεσαν από το μεσημέρι στην Αττική σύμφωνα με την καταγραφή του Αστεροσκοπείου - Διαλύθηκε το αλεξικέραυνο στην Ακρόπολη - Κλειστός για λόγους ασφαλείας ο αρχαιολογικός χώρος
«Ήταν γεμάτη αίματα. Είχαν καεί τα μαλλιά της. Προσπαθούσε να σηκωθεί»: Η περιγραφή των δύο τουριστών για τη στιγμή που ο κεραυνός χτύπησε τα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερις άνθρωποι, συγκλονίζουν.
«Με χτύπησε μία λάμψη. Έπεσα κάτω. Ήμουν στο φυλάκειο, έβρεχε. Πώς βγήκα δεν ξέρω, με βοήθησε ένας κινέζος. Είμαι καμένη»,
περιγράφει η μία από τις δύο τραυματισμένες αρχαιοφύλακες, που μάλιστα μόλις πρόσφατα ανέλαβε υπηρεσία, με οκτάμηνη σύμβαση. Η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έδειξε και τα σημάδια στο σώμα της από το χτυύπημα του κεραυνού και από τα θραύσματα που την χτύπησαν.

Οι νεαροί τουρίστες μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, δύο τουρίστες περιέγραψαν τα όσα τρομακτικά έζησαν στην Ακρόπολη. Όπως είπαν, ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο, και κομμάτια αυτού πετάχτηκαν.

Ανέφεραν επίσης ότι ήταν κοντά σε μία από τους τραυματίες, η οποία ήταν μέσα στα αίματα και με καμμένα μαλλιά!




Εκατό κεραυνοί στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες

Ο κεραυνός στην Ακρόπολη, που διέλυσε το αλεξικέραυνο προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα στα υψηλότερα σημεία, ήταν μόλις ένας από τους περίπου εκατό κεραυνούς που έπεσαν στην Αττική τις τελευταίες ώρες, όπως καταγράφηκαν από το σύστημα Zeus του Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Ο αριθμός των κεραυνών όπως καταγράφτηκαν την Τετάρτη 17/04/2019 έως τις 17:30 το απόγευμα, στο Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής.


Τέσσερις οι τραυματίες από κεραυνό στην Ακρόπολη

Σημειώνεται ότι ο κεραυνός χτύπησε περίπου στις 4.30 το απόγευμα στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην Ακρόπολη με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες. Όλοι διακομίσθηκαν στον Ευαγγελισμό. Από τον κεραυνό διαλύθηκε το αλεξικέραυνο. Ο αρχαιολογικός χώρος εκκενώθηκε και έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Οι δύο τουρίστες φέρουν τραύματα από τα τζάμια που έσπασαν από το κουβούκλιο των εκδοτηρίων, στην περιοχή του Ερεχθειου, ενώ επί τόπου μετέβη το ΕΚΑΒ. Οι δύο αρχαιοφύλακες είναι 24 και 52 ετών και υποβάλλονται σε καρδιολογικό έλεγχο, από το φόβο ο κεραυνός (η εκκένωση του ηλεκτρικού φορτίου) να έχει προκαλέσει καρδιολογικά προβλήματα). Και οι δύο γυναίκες θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, όπως γίνεται σε περιπτώσεις ηλεκτροπληξίας, για έλεγχο τυχόν αρρυθμιών που μπορεί να εμφανισθούν. Οι δύο τουρίστες φέρουν ελαφρά τραύματα από τα θραύσματα από το κουβούκλιο. Πρόκειται για μία σκανδιναβή και έναν κορεάτη.

Ο κεραυνός διέλυσε το αλεξικέραυνο και το κουβούκλιο, όπως είπε στο protothema.gr ο Γ. Μαυρικόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα παραμείνει κλειστός για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας. Ο κεραυνός σύμφωνα με την ανακοίνωση έπεσε στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο και ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.
πηγή:protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα