Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Νέο πακέτο παροχών ετοιμάζει η κυβέρνηση

Άλλο ένα πακέτο θετικών μέτρων και παροχών, το τρίτο μετά τον τερματισμό του μνημονιακού προγράμματος, προανήγγειλε ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης, εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά», είπε, χαρακτηριστικά.
Γνωστοποίησε δε, ότι αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κίνα, δηλαδή στις αρχές Μαΐου, θα γίνει ειδική συνεδρίαση με τους οικονομικούς υπουργούς για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης αφορούν παροχές μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, τα οποία θα εφαρμοστούν από το 2020.
Συγκεκριμένα η κυβέρνηση μελετά:
— Την επαναφορά «ενός είδους 13ης σύνταξης» σε μόνιμη βάση.
— Τη διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα αποκλείοντας για τα επόμενα

χρόνια κάθε περαιτέρω μείωση του. «Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, μείωση αφορολογήτου δεν θα υπάρξει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
— Την περαιτέρω μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
— Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ και εφαρμογή των μειώσεων στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου των νομικών προσώπων, καθώς και του συντελεστή υπολογισμού του φόρου στα μερίσματα.
— Τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε παιδεία, υγεία και γενικότερα δημόσιες υπηρεσίες το 2020.
Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, το κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα κονδύλι 3,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο σχεδιασμός είναι να αξιοποιηθεί «με μια ισορροπία» που θα εξασφαλίζει τόσο την περαιτέρω μείωση φόρων και εισφορών, όσο και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
Τα συγκεκριμένα μέτρα συνδέονται με την απεμπλοκή του ΔΝΤ από την επιτήρηση του δημοσιονομικού μεταμνημονιακού προγράμματος της χώρας, μέσω της αποπληρωμής μέρους (ή και όλου) του χρέους προς αυτό. «Με την αποπληρωμή του ΔΝΤ δίνεται η δυνατότητα να ‘διώξουμε’ αυτούς που μας οδήγησαν σε λάθος πολιτικές» τόνισε χαρακτητιστικά ο κ. Τσίπρας.   aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα