Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Καλαμάτα: Οι εξετάσεις DNA θα φωτίσουν την υπόθεση με τα ανθρώπινα οστά σε νταμάρι

Θραύσματα από ανθρώπινα οστά βρήκε διάσπαρτα περιπατητής το απόγευμα της Κυριακής σε παλιό νταμάρι στα Λέικα και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Οτι είναι ανθρώπινα συμπεραίνεται από κάποια υπολείμματα ρούχων, ένα τσαντάκι μέσης, αναπτήρα, δύο τηλεκάρτες, το ρολόι και ένα κομποσκοίνι, το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας με το κομμάτι από μανίκι γυναικείου ρούχου. Εν τω μεταξύ, τα οστά είναι τόσο μικρά και θρυμματισμένα, που... χωράνε σε μια χούφτα. Μάλιστα, το μεγαλύτερο από αυτά είναι ένα κομμάτι από το πίσω μέρος του κρανίου, που μοιάζει σαν ανθρώπινο. Ολα έχουν περισυλλεγεί και σταλεί για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ερευνήθηκε και η γύρω περιοχή χωρίς όμως να εντοπιστεί τίποτε άλλο.
Οπως μάθαμε, εκεί είναι ερημιά και συνήθως πάνε κυνηγοί, ενώ κανένας δεν ξέρει να πει

πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να ήταν εκτεθειμένα τα οστά στις καιρικές συνθήκες. Πάντως βρέθηκαν σε ένα σημείο όπου γίνονται συχνά καταπτώσεις βράχων και επίσης δεν αποκλείεται τα οστά να τα είχαν διασκορπίσει κάποια ζώα ή να εξαφάνισαν τον υπόλοιπο σκελετό.
Οι αξιωματικοί πάντως που το διερευνούν δεν αποκλείουν τίποτα, αν και περιμένουν να ταυτοποιηθεί πρώτα με βεβαιότητα από τον ιατροδικαστή Ναυπλίου ότι ανήκουν σε άνθρωπο. Μαθαίνουμε, ωστόσο, ότι ήδη ερευνώνται οι περιπτώσεις αγνοουμένων οι οποίες δηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία δύο-τρία χρόνια. Αυτό άλλωστε θα είναι και το επόμενο το οποίο θα ψάξουν οι αστυνομικές αρχές, σε ποιον ή ποια δηλαδή ανήκουν τα οστά. Σε αυτό το κομμάτι της έρευνας θα βοηθήσουν και τα προσωπικά αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν, όπως και η ταυτοποίηση DNA. Βέβαια, όλα αυτά σε επόμενο στάδιο και αφού πρώτα επιβεβαιωθεί και από τον ιατροδικαστή ότι πράγματι τα οστά ανήκουν σε άνθρωπο. Ν.Κ.  eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα