Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Με ποσοστό-ρεκόρ σχεδόν 70% νέος δήμαρχος ο Γιώργος Λεβεντάκης στην Τριφυλία

Η δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά της β’ Κυριακής στην επικράτεια 
Με ποσοστό-ρεκόρ, που αγγίζει το 70%, εξελέγη νέος δήμαρχος Τριφυλίας ο Γιώργος Λεβεντάκης και ο εκλογικός θρίαμβος γιορτάστηκε με ξέφρενους πανηγυρισμούς τόσο στην Κυπαρισσία όσο και στη γενέτειρα πόλη του, τα Φιλιατρά. Μάλιστα, η διαφορά του με τον Παναγιώτη Κατσίβελα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην επικράτεια και ανέρχεται σε 38,44%.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας έλαβε υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον έτερο διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου, καθώς απέσπασε το 69,22% με 8.789 ψήφους ενώ ο κ. Κατσίβελας 30,78% με 3.909 ψήφους.
Ο Γιώργος Λεβεντάκης «σάρωσε» σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Συγκεκριμένα, στη Δ.Ε. Φιλιατρών έλαβε ποσοστό 85% με 2.828 ψήφους έναντι 15% και 499 που έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος. Στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας έλαβε 73,96% με 2.585 ψήφους έναντι 26,04% και 910 ψήφων. Στη Δ.Ε. Αυλώνος έλαβε 69,92% με 688 ψήφους έναντι 30,08% και 296 ψήφων. Στη Δ.Ε. Τριπύλης έλαβε 68,03% με 183 ψήφους έναντι 31,97% και 86 ψήφων. Στη Δ.Ε. Αετού έλαβε 61,28% με 595 ψήφους έναντι 38,72% και 376 ψήφων και στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων έλαβε 52,30% με 1.910 ψήφους έναντι 47,70% και 1.742 ψήφων.Συγκίνηση, ευχαριστίες και ξέφρενοι πανηγυρισμοί
Από πολύ νωρίς μετά το κλείσιμο της κάλπης άρχισε να φαίνεται και να ξεκαθαρίζει ο εκλογικός θρίαμβος του νεοεκλεγέντος δημάρχου, αφού σχεδόν στα πρώτα 30 εκλογικά τμήματα, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που κατέφθαναν στα δημοτικά καταστήματα από ολόκληρη την Τριφυλία, η υπεροχή του ήταν μεγάλη και με κάθε καινούργιο αποτέλεσμα η διαφορά αυξανόταν.
Ο ίδιος μόλις οι συνεργάτες του είχαν ένα σαφέστατο δείγμα, στο οποίο καταγραφόταν ότι η διαφορά είναι μη αναστρέψιμη, επισκέφθηκε τους Γαργαλιάνους εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στους δημότες για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους. Ακολούθως μετέβη στην Κυπαρισσία, όπου στην κεντρική πλατεία έγινε δεκτός με ξέφρενους πανηγυρισμούς. Αφού απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος ευχαριστώντας κάθε έναν ξεχωριστά, τόνισε ότι η Κυπαρισσία είναι η νύφη της Τριφυλίας και τώρα ήρθε και ο γαμπρός. Από την Κυπαρισσία μετέβη στα Φιλιατρά, όπου πραγματικά έγινε θριαμβευτική υποδοχή από χιλιάδες κατοίκους, που με δάκρυα στα μάτια τον επευφημούσαν.
Σε δήλωσή του στο εκλογικό του κέντρο, όπου τον υποδέχθηκαν συγγενικά του πρόσωπα και η μητέρα του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, σημείωσε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλη την Τριφυλία. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο. Με γέμισαν περηφάνια και χαρά. Έχω δώσει υποσχέσεις που θα ανταποδώσω. Θα τους τιμήσω όσο με τίμησαν. Τους αγαπώ όλους. Θα είμαι δίπλα τους ανά πάσα στιγμή και ώρα. Θέλω να αλλάξω την Τριφυλία, θέλω να της δώσω αυτό που της αξίζει. Το υπόσχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους».
Η νύχτα έγινε μέρα και ο ουρανός φωτίστηκε με πολύχρωμα βεγγαλικά, όταν ο κ. Λεβεντάκης ανέβηκε στην εξέδρα της πλατείας και απευθύνθηκε στο πλήθος χιλιάδων κατοίκων που τον αποθέωσαν, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν το θρυλικό «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» και ο ίδιος έκανε λίγες κινήσεις του χορού.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ 
«Όλοι μαζί, γιατί μόνο έτσι το όραμα παίρνει σάρκα και οστά και γιατί “το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως…”». 
Σε ευχαριστήρια επιστολή, που εξέδωσε χθες, προς τους δημότες Τριφυλίας ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, αναφέρει: «Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. Χθες (σ.σ. προχθές) βράδυ, ο λαός της Τριφυλίας και της γενέτειράς μου πόλης των Φιλιατρών, απάντησε με ένα ηχηρό ΟΧΙ στην ανεπάρκεια, στην αδιαφορία και στην απαξίωσή του, δίνοντάς μου τα ηνία αυτού του τόπου, γιατί πείστηκε ότι εγώ ξέρω και κυρίως μπορώ να κάνω το όραμά μου πράξεις. Μετά, λοιπόν, τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) εκλογική αναμέτρηση και το νικηφόρο για εμάς αποτέλεσμα, θα ήθελα, από καρδιάς, να σας εκφράσω τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μου, για την έμπρακτη εμπιστοσύνη και στήριξη που δείξατε στο πρόσωπό μου και στο συνδυασμό “ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ. Τριφυλίας”. Όλοι μαζί δώσαμε με αξιοπρέπεια έναν καθαρό και έντιμο αγώνα, τηρώντας με ευλάβεια τις αρχές και τις αξίες μας. Όλοι μαζί, αποφασίσαμε πως σε τούτον εδώ τον ευλογημένο τόπο αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Όλοι μαζί, με το χέρι στην καρδιά και κοιτώντας τα παιδιά μας στα μάτια, υποσχεθήκαμε να τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με προοπτική και εξέλιξη. Όλοι μαζί, γιατί μόνο έτσι το όραμα παίρνει σάρκα και οστά και γιατί “το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως…”. Για μας η νίκη, σε αυτή την εκλογική διαδικασία, δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά το μοναδικό μέσον, για να οδηγήσουμε τον τόπο μας στα πιο φωτεινά μονοπάτια. Θέλω να επισημάνω ότι όσα είπαμε και για όσα δεσμευτήκαμε προεκλογικά, ισχύουν, και θα αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίησή τους. Πρόθεσή μας είναι η συνεργασία με όλες τις πλευρές του Δήμου, σε πνεύμα ειλικρίνειας, συνεννόησης και συναίνεσης. Ξεκινάμε την εφαρμογή του προγράμματός μας, για την επόμενη τετραετία, με πρωταρχικό στόχο μας την ανάπτυξη του τόπου μας, την ορθολογική αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων, καθώς και την προώθηση των αναγκαίων έργων υποδομής, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο, αλλά έχουμε, πάνω απ’ όλα, την όρεξη, τη διάθεση και κυρίως τη θέληση, ν’ αλλάξουμε το τοπίο και να δημιουργήσουμε. Ευχαριστώ, ακόμα μια φορά, όλους όσοι συστρατεύθηκαν μαζί μας σε αυτόν τον κοινό αγώνα και θέλω να επισημάνω πως εμείς δε θεωρούμε πως, ανάμεσα στους πολίτες, υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά πολίτες με ίσα δικαιώματα, ίδια προβλήματα, όμοιες ανησυχίες. Σε όλους τους συνδημότες μας, λέμε ακόμα μια φορά πως θα τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης και πως ο Δήμος αποτελεί πλέον για όλους το δικό τους σπίτι. Συνεχίζουμε όλοι μαζί σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια ευελπιστώντας, στο τέλος της να δρέψουμε τους καρπούς της ανάπτυξης και της ευημερίας. Και να είστε σίγουροι πως με τη δική σας συμμετοχή, θα τα καταφέρουμε».
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ 
«Τιμώ όλους τους πολίτες. Εύχομαι η επιλογή τους να δικαιωθεί» 
Σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Λεβεντάκη για τη νίκη του. Εύχομαι η εξέλιξη για την Τριφυλία να είναι όπως την επιθυμούν οι πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο συνδυασμό μου και ευχαριστώ τους ανθρώπους που είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια. Τιμώ όλους τους πολίτες της Τριφυλίας είτε μας τίμησαν με την ψήφο τους είτε όχι. Εύχομαι η επιλογή τους να δικαιωθεί».
Του Ηλία Γιαννόπουλου, Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα