Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕΒΑ: Σχεδόν 12.000 άτομα σε όλη τη Μεσσηνία δικαιούχοι επισιτιστικής βοήθειας-Που και πότε θα γίνουν οι διανομές ανά Δήμο


6.220 οικογένειες, οι περισσότεροι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, θα λάβουν από την επόμενη εβδομάδα την επισιτιστική βοήθεια του ΤΕΒΑ. Συνολικά, 11.912 άτομα είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Φορέας υλοποίησης είναι και φέτος η Περιφέρεια, και οι διανομές τροφίμων θα γίνουν ανά Δήμο, σε σημεία που έχουν επιλεγεί, από 16 έως 22 Δεκεμβρίου.
10 ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ
Θα διανεμηθούν 10 διαφορετικά είδη τροφίμων στους δικαιούχους όπως κρέας, μήλα, πατάτες, κρεμμύδια, φασόλια, φακές, ρύζι, φέτα, ζάχαρη, και ντοματοπολτός, αναλογικά με τα μέλη κάθε οικογένειας.
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ SMS KAI ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ
ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν με SMS και θα πρέπει να έχουν μαζί τους: Ταυτότητα, ΑΜΚΑ, εφόσον παραλάβουν οι ίδιοι, ή εξουσιοδότηση για να παραλάβουν τα τρόφιμα. Για πρώτη φορά θα γίνει η διανομή με τη χρήση ψηφιακής υπογραφής των δικαιούχων του ΤΕΒΑ, σε τάμπλετ, .
ΣΕ 3 ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Το ΤΕΒΑ διαθέτει για το σκοπό αυτό συνολικά 515.000 ευρώ, ενώ τα τρόφιμα θα διανεμηθούν σε 3 δόσεις, με την πρώτη δόση να ξεκινά στις 16 Δεκεμβρίου. Οι ημερομηνίες είναι διαφορετικές ανάλογα με το πρόγραμμα κάθε Δήμου. Έτσι:
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: 608 οικογένειες- Στις 18 Δεκεμβρίου η διανομή των τροφίμων ΤΕΒΑ
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα γίνει η διανομή των τροφίμων ΤΕΒΑ στους δικαιούχους, όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αλέξανδρος Κουτρουμπής. Και συγκεκριμένα ως εξής:
Κυπαρισσία: Από τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 10.00
Φιλιατρά: Από τις 10.30 μέχρι τις 13.00
Γαργαλιάνοι: Από τις 13.30 μέχρι τις 16.00

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: 3.936 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Η διανομή των τροφίμων του ΤΕΒΑ θα γίνει και φέτος στον χώρο της Κεντρικής Αγορά Καλαμάτας, στις 16,17,19 και 20 Δεκεμβρίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Σαράντος Μαρινάκης, η διανομή θα γίνει από προσωπικό του Δήμου Καλαμάτας και εθελοντές ενώ η διανομή θα γίνει κατά αλφαβητική σειρά, και συγκεκριμένα ως εξής:
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου: Από Α έως Ε
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου: Από Ζ έως Κ
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου: Από Λ έως Π
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου: Από Ρ έως Ω

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: 808 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Μακρής, οι ωφελούμενοι είναι 808 οικογένειες, συνολικά δηλαδή πάνω από 2.000 άτομα. Η διανομή των τροφίμων θα γίνει στο Δημαρχείο Μεσσήνης τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ: 386 οικογένειες- Τη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου η διανομή σε Χώρα-Πύλο και Κορώνη
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Χρονόπουλος η διανομή θα γίνει τη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου σε τρεις διαφορετικές περιοχές. Στη Χώρα από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 10.30, στην Πύλο από τις 11.00 έως τις 13.00 και στην Κορώνη από τις 13.30 μέχρι και τις 16.00

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ: 307 οικογένειες- Στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου η διανομή
“Το γιορτινό τραπέζι δεν είναι αυτονόητο για όλους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Οιχαλίας Σοφιανός Γυπατίδης. Η διανομή των τροφίμων του ΤΕΒΑ για τις 307 οικογένειες θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ: 173 οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ
Τον Δήμο Δυτικής Μάνης εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βαβαρούτσος και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Παναγιώτης Λούζης. “Αν και μικρός ο Δήμος μας οφείλει να είναι μέγας στο θέμα κοινωνικής πολιτικής”, δήλωσε ο Παναγιώτης Λούζης. Η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στους δικαιούχους θα γίνει την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου σε δυο σημεία: Στον Κάμπο Αβίας στο πρώην δημαρχείο Κάμπου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10.00 και στην Καρδαμύλη στο Δημαρχείο, από τις 10.30 με 2 το μεσημέρι.
Μαίρη Περδικέα- Θανάσης Πουλόπουλος messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα