Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Παρέμβαση Κουκούμη για 2ο Δημοτικό Γαργαλιάνων


Το πρόβλημα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων έθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης στο δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, στη συνάντηση που είχε μαζί του.
Εκανε αναφορά σε μεθοδεύσεις του εργολάβου, που ενώ έπρεπε να έχει ολοκληρώσει τις επισκευές κι όλες τις εργασίες του σχολικού συγκροτήματος μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά έχει αφήσει πολλές εκκρεμότητες με συνέπεια το κτήριο να μπάζει νερά όταν βρέχει - κι απ’ την άλλη ζητά συμπληρωματική σύμβαση για να ολοκληρώσει το έργο. Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος είχε αντιταχθεί στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής της προηγούμενης δημοτικής αρχής να ανακηρύξει τον συγκεκριμένο μειοδότη ως ανάδοχο, γιατί απ’ τη μία η μεγάλη έκπτωση κι απ’ την άλλη η μη επαρκής αιτιολόγηση της προσφοράς, θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια ή στην κακή ποιότητα του έργου ή σε συμπληρωματική σύμβαση και επομένως αύξηση του κόστους του έργου, πέραν των απαράδεκτων καθυστερήσεων.
Εθεσε επίσης το θέμα που είχε θέσει και στη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 30/11 για σχηματισμό άμεσα μιας επιτροπής, με συμμετοχή και πολιτικού μηχανικού, που θα επισκεφτεί όλα τα δημόσια κτήρια και πρωτίστως τα σχολεία για να καταγράψει όλα τα προβλήματα, και κυρίως τη στατική τους επάρκεια γιατί ζούμε σε σεισμογενή περιοχή και δεν πρέπει να ολιγωρούμε όταν έχουμε να κάνουμε με την ασφάλεια και τη ζωή μικρών παιδιών. Αυτό έγινε αποδεκτό από τον κ. Λεβεντάκη.
Τέλος επανέθεσε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για δημόσιο κατασκευαστικό τομέα και σε επίπεδο δήμων, αναφέροντας: «Τα προβλήματα που προκύπτουν απ’ τον τρόπο που κατασκευάζονται μέχρι σήμερα τα δημόσια έργα (εργολαβίες είτε με διαγωνισμό, είτε με αναθέσεις) που ούτε την ποιότητα διασφαλίζουν, αλλά και το κόστος εκτοξεύουν -βλέπε 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων, τοιχίο αντιστήριξης και το έργο της ΔΕΥΑΤ στη Λεύκη- καθιστούν επίκαιρη την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για δημόσιο κατασκευαστικό φορέα και σε επίπεδο δήμων, που θα διαθέτει το αναγκαίο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, κατάλληλα μηχανήματα και τα υπόλοιπα υλικά, αδρανή κ.ά. που θα κατασκευάζει ποιοτικά, ασφαλή αλλά και οικονομικότερα τα δημόσια έργα».  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα