Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Δ.Σ. Τριφυλίας: «ΛΕΥΚΟ» ψήφισαν οι περισσότεροι για το τεχνικό πρόγραμμα 2020

«ΛΕΥΚΟ» ψήφισαν στο τεχνικό πρόγραμμα έτους 2020 δήμου Τριφυλίας οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες σχεδόν τις παρατάξεις, 11 στον αριθμό, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής, έναντι 10 που ψήφισαν «ΝΑΙ». Τονίζεται ότι, για το τεχνικό πρόγραμμα δεν έγινε εισήγηση του θέματος στο Σώμα (και αυτή είναι η πρώτη φορά που συνέβη), δεν τηρήθηκε η διαδικασία του Κανονισμού Λειτουργίας και του νόμου και η συζήτηση από κορυφαία συμμετοχική διαδικασία κατέληξε, δυστυχώς, σε πραγματική παρωδία.
Πέραν αυτού, το ίδιο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναδεικνύει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι στο δήμο Τριφυλίας δεν υπάρχει συγκροτημένη πλειοψηφία διοίκησης. Παράλληλα, αναδείχθηκε το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων από σχεδόν όλες τις παρατάξεις, οι οποίοι έχουν διαφορετική πολιτική θέση από αυτή της

διοίκησης για το τεχνικό πρόγραμμα, με το «ΛΕΥΚΟ» δεν κινήθηκαν με ιδιοτέλεια και υστεροβουλία και δεν έθεσαν εμπόδιο στη συνέχεια του δήμου, κάτι που άνετα μπορούσαν να πράξουν με βάση τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν - όσο αυτό κατέστη δυνατό με το «μπάχαλο» που επικρατούσε - αλλά έστειλαν ηχηρότατο πολιτικό μήνυμα στη διοίκηση, το οποίο και πρέπει να γίνει αντιληπτό, κατανοητό και να εμπεδωθεί. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι για το τεχνικό πρόγραμμα δε ζητήθηκε να τοποθετηθούν Πρόεδροι Συμβουλίων Κοινοτήτων και Πρόεδροι Κοινοτήτων που ήταν παρόντες, όπως επίσης δεν κλήθηκαν και να ψηφίσουν, παρότι έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου επί του τεχνικού προγράμματος. Βέβαια, μπορεί αυτό να θεωρείται ίσως ως «πολυτέλεια», καθώς από Συμβούλια Κοινοτήτων δε ζητήθηκαν ούτε καν προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα.

Θέση Δ. Δριμή
Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο Δημήτρης Δριμης αναφέρθηκε σε απαράδεκτη διαδικασία εισαγωγής του θέματος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν τηρήθηκε η διαδικασία και όσα ρητά ορίζει ο νόμος, αφού την Τρίτη τους εδόθη ένα σχέδιο Τ.Π. σε έγγραφο που υπέγραφε ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να έχουν το Τ.Π. της Διεύθυνσης Απορριμμάτων και μόλις αργά το μεσημέρι της Παρασκευής δημοσιεύθηκε απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το Τ.Π. το οποίο μετά από 3 ώρες συζητούνταν, χωρίς στην Ε.Ε. να μετέχουν οι πρόεδροι Κοινοτήτων για προτάσεις έργων.
Ο κ. Δριμής πρότεινε αναβολή της συζήτησης, ωστόσο η πρότασή του δεν τέθηκε σε ψηφοφορία στο Σώμα.

Μ. Πανουσοπούλου
Η Μαρία Πανουσιοπούλου αναφέρθηκε σε σειρά έργων του Τ.Π. καθώς και άλλα που πρέπει να γίνουν, τονίζοντας ότι με τα συνεχιζόμενα έργα καθώς και αυτά που είχαν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις και είχαν γίνει προτάσεις από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ελπίζει δε να γίνουν και καινούργια με τη νέα δημοτική Αρχή. Τέλος είπε ότι ψηφίζει το Τ.Π.

Π. Κατσίβελας
Στη στρεβλή διαδικασία που ακολουθήθηκε από την έναρξη της συζήτησης του θέματος αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Τσίγγανος, ο δε Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε ότι έχει τεθεί θέμα αναβολής από το κ. Δριμή, για το οποίο έπρεπε προφανέστατα να λάβει απόφαση το Σώμα αλλά ο πρόεδρος του Σώματος, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, δεν προχώρησε σε ψηφοφορία επί της πρότασης αναβολής, μετά από παρεμβάσεις του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη και των αντιδημάρχων Γιώργου Ασημακόπουλου και Αλέκου Κουτρουμπή. «Προχώρα», είπε στον πρόεδρο ο κ. Λεβεντάκης και συνέχισε αναφέροντας «Όποιος δε θέλει, δεν το ψηφίζει. Όχι, δε δίνουμε… (σ.σ. ακατάληπτη ομιλία)».
Ο Σαράντος Κουκούμης έψεξε τον πρόεδρο για τη διαδικασία, για δε το Τ.Π. είπε ότι παρουσιάζει βελτίωση από τις χρηματοδοτήσεις που έχουν γίνει και τα προγράμματα και αναφέρθηκε σε έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που απαιτούνται.
Για επιπολαιότητα με την οποία λειτουργεί η δημοτική Αρχή μίλησε ο Παναγιώτης Κατσίβελας, όταν του δόθηκε ο λόγος, γιατί, όπως ανέφερε, το Τ.Π. είναι μια επίπονη διαδικασία μηνών και όχι της τελευταίας στιγμής. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα έργα και τις χρηματοδοτήσεις, μελέτες και εγκρίσεις που εξασφάλισε η δική του, προηγούμενη δημοτική Αρχή Τριφυλίας και το δίλημμά του για το εάν θα το ψηφίσουν ή όχι, προσθέτοντας «ψάχνω να βρω ένα ευρώ που να το φέρατε εσείς…».
Η αντιδήμαρχος, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το τεχνικό πρόγραμμα συντάσσεται εδώ και καιρό και όποιος ήθελε έκανε προτάσεις και ούτε άκουσε προτάσεις στη συνεδρίαση… Ο Παναγιώτης Τσίγγανος επεσήμανε ότι είχε ρωτήσει τον αντιδήμαρχο Οικονομικών σε συνεδρίαση της Ο.Ε. εάν η Οικονομική Υπηρεσία έχει διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία ώστε να τα ζητήσει προκειμένου να τα επεξεργαστεί και να καταθέσει προτάσεις ενόψει σύνταξης του τεχνικού προγράμματος, αλλά η απάντηση που του εδόθη ήταν ότι δεν είναι έτοιμα τα στοιχεία και ότι θα ενημερώνονταν, χωρίς ποτέ να ενημερωθούν. Ακολούθως αναφέρθηκε σε σημεία του Τ.Π. καθώς και έργα και δράσεις που δεν περιλαμβάνονται, όμως έπρεπε να είναι σε προτεραιότητα.

Ο δήμαρχος
Σημειώνεται, ότι ο δήμαρχος Τριφυλίας στις πολλές παρεμβάσεις του κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε σε χρηματοδοτήσεις και έργα του Τ.Π. που οφείλονται σε δικές του παρεμβάσεις, καθώς και σε όσα σύντομα θα έρθουν στο δήμο τόσο από την περιφέρεια, όσο και από την κυβέρνηση, μετά από δικές του επαφές.
Τελικά, μετά από όλα όσα είχαν συμβεί και λεχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία με 11 δημοτικούς συμβούλους (Ευάγγελος Κοροβίλας, Παναγιώτης Κατσίβελας, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Κατσούλας, Γιάννης Αδρακτάς, Παναγιώτης Τσίγγανος, Σταματία Αλεξοπούλου, Παναγιώτης Τσαφαράς, Δημήτρης Δριμής, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Σαράντος Κουκούμης) να ψηφίζουν «ΛΕΥΚΟ» και 10 «ΝΑΙ» (Γιώργος Ασημακόπουλος, Αντώνης Βλάχος, Νίκος Φρούσος, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, Δημήτρης Στριμπάκος, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Μαρία Πανουσιοπούλου, Θεόδωρος Αντωνόπουλος, Αλέκος Κουτρουμπής, Μάγδα Καμπύλη-Ανδρινοπούλου). Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι Στάθης Ανδρινόπουλος, Σωτήρης Μπακούρος, Παναγιώτης Αλευράς, Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Γιώργος Τσακανίκας, Μαρία Παναγοπούλου. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα