Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Διογκώνονται τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας


Παραμένουν και διογκώνονται τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων, καθώς πέρα από τις μεγάλες ελλείψεις στην κάλυψη των εφημεριών, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στα εργαστήρια.
Επίσης σημειώνεται ότι τα προβλήματα των εφημεριών δεν οφείλονται μόνο στις ελλείψεις γιατρών, αλλά και στις μετακινήσεις για κάλυψη εφημεριών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται: «Επανερχόμενοι στα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, με αφορμή νέες εξελίξεις, γνωστοποιεί με το παρόν δελτίο Τύπου τα εξής:
1. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα εφημεριών των ιατρών του Δεκεμβρίου, στις 3/12/2019 το Νοσοκομείο μένει ακάλυπτο: Η Παθολογική 5 ημέρες. Η Χειρουργική 10 ημέρες. Η Παιδιατρική 24 ημέρες. Στην Αιμοδοσία ο εναπομείνας ιατρός καλύπτει τις πρώτες 8 ημέρες και έκτοτε ο μήνας μένει ακάλυπτος από εφημερίες. Στο Ακτινολογικό μόνο 12 εφημερίες είναι καλυμμένες.
Η αδυναμία κάλυψης των εφημεριών σε ορισμένες ειδικότητες δεν προκύπτει μόνο λόγω του περιορισμένου αριθμού ιατρών που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, αλλά και από την κάλυψη αρκετών εφημεριών της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας με “εντέλλεσθε” από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας από τους ιατρούς της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας.
2. Επιπλέον πολλές εξετάσεις δεν διενεργούνται πλέον στα εργαστήρια εδώ και αρκετό καιρό λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων (δηλαδή λόγω έλλειψης χρημάτων). Μερικές από τις εξετάσεις που δεν γίνονται στο Νοσοκομείο μας ως συνέπεια αυτών είναι: Τ3, Τ4, TSH, PSA, Free PSA, Φεριτίνη, Β12, Φυλλικό, Τροπονίνη, Αυστραλιανό, καμία Ηπατίτιδα, Σύφιλη, HIV, CEA, AFP, Γλυκοζυλιωμένη, Παραθορμόνη.
3. Πρόσληψη ιατρού ειδικότητας Οφθαλμολογικής για δύο χρόνια στο Νοσοκομείο μας και μετακίνησή του απευθείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για την κάλυψη των εκεί αναγκών και ας μην έχει καθόλου το Νοσοκομείο μας οφθαλμίατρο!
Ας αναλογιστούν τις ευθύνες που φέρουν οι αρμόδιοι για την επικινδυνότητα στην υγεία των πολιτών της Τριφυλίας, Ολυμπίας και κάθε επισκέπτη. Ο Σύλλογος Εργαζομένων θα επαγρυπνεί, θα επισημαίνει και αν χρειαστεί θα κινητοποιηθεί πιο δυναμικά. Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα