Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ -Δημοτικότητα υπουργών (πίνακες)

Αρκετά μεγάλο προβάδισμα 17,5 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23%, επιβεβαιώνοντας ότι σε αυτά τα επίπεδα κινείται ο σταθερός του πυρήνας στο εκλογικό σώμα.
Το ΚΙΝΑΛ με 5,3% φαίνεται ότι περνά περίοδο αμφισβήτησης, όπως δείχνουν κι άλλα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, ενώ το ΚΚΕ παραμένει στάσιμο, καταγράφοντας ένα 5%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται οριακά ενισχυμένη με 4,5%, πιθανόν εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο προσφυγικό μεταναστευτικό, ενώ η ΜΕΡΑ 25 βρίσκεται

στο 3%.



Το 63.2% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και τη συνολική παρουσία του Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο το 49,9% θεωρεί πιο ικανό για Πρωθυπουργό έναντι μόλις 16.8% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με την έρευνα το 60.2% θεωρεί δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η Κυβέρνηση, ενώ με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί μόλις το 21.8%.
Το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, με το ποσοστό που δηλώνει ικανοποίηση να φτάνει μόλις στο 27.4%, ενώ το 69,2% εκφράζει αρνητική άποψη.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της εταιρίας Opinion Poll Ζαχαρία Ζούπη, ένας άλλος λόγος που στηρίζει την κυριαρχία του Πρωθυπουργού είναι η αντίληψη του 68,3% ότι οι διαχωρισμοί Δεξιάς – Αριστεράς δεν έχουν νόημα, έναντι ενός 28.1%, που πιστεύει στο αντίθετο. Το 67.5% συμφωνεί με το άνοιγμα του Πρωθυπουργού σε στελέχη που δεν ανήκουν στην Ν.Δ .
Οι πρώτοι υπουργοί ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους είναι κατά σειρά ο Νίκος Δένδιας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωστής Χατζηδάκης.
Ακολουθούν ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Χρήστος Σταικούρας. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Γιάννης Βρούτσης, η Νίκη Κεραμέως, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα