Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Καθαρίστηκε από τις πέτρες ο δρόμος προς τον Ταΰγετο-Με προσοχή και δική τους ευθύνη περνούν οι οδηγοί

ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ
KIΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΕΤΡΕΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ
Καθαρίστηκε από τις πέτρες η παλιά ε.ο. Καλαμάτας-Σπάρτης από το 11ο μέχρι και το 16ο χιλιόμετρο από τις πέτρες που είχαν πέσει χθες το μεσημέρι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Ο εργολάβος της ΠΕ Μεσσηνίας ξεκίνησε ήδη από το πρωί και πλέον το οδόστρωμα καθάρισε. Οι πέτρες μεγάθους από μερικά γραμμάρια μέχρι και κιλό, που είχαν πέσει στο οδόστρωμα καθιστούσαν επικίνδυνη την οδήγηση, καθώς κάλυπταν το ρεύμα ανόδου, με αποτέλεσμα για να τις αποφεύγουν οι οδηγοί να περνούν στο αντίθετο ρεύμα. Έτσι από χθες το απόγευμα μπήκαν πινακίδες από την Αστυνομία και το Δήμο Καλαμάτας πως ο δρόμος είναι κλειστός, προκειμένου να προσέχουν οι οδηγοί και να αποφεύγουν να κινούνται στον συγκεκριμένο δρόμο.
Όπως μας δήλωσε στο MessiniaLive ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Γιαννακέας, η κυκλοφορία προς τον Ταύγετο ναι μεν έχει

αποκατασταθεί, πρέπει όμως να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχει επικείμενος κίνδυνος να γίνουν νέες κατακρημνήσεις και κατολισθήσεις βραχωδών υλικών, ειδικά όσο διαρκούν οι κακές καιρικές συνθήκες.
Εγκυμονεί κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς, γι’αυτό και από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ο δρόμος δίνεται ακόμα και σήμερα επίσημα κλειστός. Στο σημείο κατά καιρούς έχουν γίνει ατυχήματα με πέτρες που έπεσαν σε διερχόμενα αυτοκίνητα και τραυμάτησαν οδηγούς, με την Περιφέρεια να πηγαίνει κατηγορούμενη στα δικαστήρια. Προέχει επομένως η ασφαλής διέλευση των οχημάτων, γιατί όπως μας είπε προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και δευτερευόντως τα υπόλοιπα.
10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΛΕΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015- ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΜΕ ΝΕΑ ΠΛΕΓΜΑΤΑ
Όπως μας δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννακέας είναι επικίνδυνη η περιοχή λόγω του συγκεκριμένου ανάγλυφου, καθώς δίνει ήδη από τη δεκαετία του 1970 κατολισθήσεις βράχων και πετρών. Μάλιστα, η ΠΕ Μεσσηνίας από το 2015 και μετά έχει τοποθετήσει περίπου 10 στρέμματα με προστατευτικά πλέγματα ανά σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος, προκειμένου να προστατευτούν οι διερχόμενοι οδηγοί. Το επόμενο διάστημα, καιρού επιτρέποντος, θα ξεκινήσει και νέα εργολαβία και θα μπουν πλέγματα μετά τη γέφυρα του Διποτάμου- πρόκειται για το σημείο του δρόμου που πάει προς Καρβέλι- που θα καλύπτουν έκταση περίπου δύο στρεμμάτων, σε όσα σημεία είναι προβληματικά. Η νέα εργολαβία, όπως μας δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννακέας, γίνεται με χρήματα της ΠΕ Μεσσηνίας, και αφορά κατά 70% ασφαλτοστρώσεις, ενώ ένα μεγάλο μέρος είναι και τα πλέγματα ασφαλείας.
Να σημειωθεί ότι τα 3.000.000 ευρώ που είχαν δοθεί από το Υπουργείο επί Χαρίτση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ακριβώς για να γίνει αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Ταυγέτου και να γίνει ασφαλέστερος ο δρόμος Καλαμάτας-Σπάρτης, δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί, καθώς ακόμα δεν έχει γίνει καμία δημοπράτηση.
Πάντως, η Αστυνομία και σήμερα δίνει κλειστό το δρόμο στο σημείο, που σημαίνει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με προσωπική ευθύνη κάθε οδηγού.
Μαίρη Περδικέα  messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα