Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Καμία ενημέρωση στο Συμβούλιο Κοινότητας της Κυπαρισσίας για το τεχνικό πρόγραμμα

Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δε ζήτησε προτάσεις έργων
Καμία ενημέρωση δεν έχει γίνει στον πρόεδρο και το Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας για το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2020 από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, ούτε ζητήθηκαν προτάσεις έργων από το Συμβούλιο, παρότι αύριο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και μεταξύ των θεμάτων είναι το τεχνικό πρόγραμμα!
Αυτό ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας. Στη συνεδρίαση, ωστόσο, συζητήθηκαν προτάσεις έργων για το τεχνικό πρόγραμμα και οι οποίες αρμοδίως θα υποβληθούν στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. «“Περνάει”, νομίζω, την Παρασκευή το τεχνικό πρόγραμμα. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω καμία ενημέρωση, να μας έχουν ενημερώσει, να μας έχουν ζητήσει να τους κάνουμε τις προτάσεις μας. Εμείς θα τους τις κάνουμε! Θυμάμαι, στη συνάντηση που είχαμε με το δήμαρχο και τους προέδρους, είχανε πει, αν τυχόν υπάρχουν προβλήματα στην οδοποιία

για τις ελιές (σ.σ. λόγω περιόδου ελαιοσυγκομιδής για αγροτικούς δρόμους), εκεί να εστιάσουμε...», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας, Γιώργος Τσάλτας.
Ακολούθως ανέφερε προτάσεις του ιδίου και του συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη, «Κυπαρισσία Μαζί». Στη συνέχεια ανέγνωσε κείμενο προτάσεων της συμβούλου του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτας Τζαβέλα-Τσουμάνη. Προτάσεις έκανε και ο σύμβουλος του συνδυασμού «ΑΝΟΔΟΣ Τριφυλίας», Τζίμης Χρονόπουλος.
Οι προτάσεις που συζητήθηκαν, θα αποτελέσουν ενιαίο κείμενο προτάσεων του Συμβουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα, παρότι- όπως επισημάνθηκε- η Δημοτική Αρχή δε ζήτησε προτάσεις από το Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας.
Μεταξύ των μελών του Συμβουλίου διεφάνη πως υπάρχει έντονος προβληματισμός για το γεγονός πως ουσιαστικά αγνοήθηκαν εν όψει της σύνταξης του σχεδίου του τεχνικού προγράμματος έτους 2020, όπως και ότι δεν ενημερώνονται από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για ζητήματα που αφορούν στην πόλη, την οποία θεσμικά υπηρετούν ως εκλεγμένοι.
Τονίζεται ότι το Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας έχει, προ καιρού, αποστείλει επιστολή στο δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, στην οποία ανέφερε: «Αξιότιμε κε δήμαρχε Τριφυλίας, σας παρακαλούμε όπως μας ενημερώνετε έγκαιρα και έγκυρα για όποιες αποφάσεις η Δημοτική Αρχή λαμβάνει και οι οποίες αφορούν στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, για να έχουμε τη δυνατότητα και εμείς, ως Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, να απαντάμε σε ερωτήσεις και απορίες που μας θέτουν οι συμπολίτες μας σχετικά με έργα που διενεργούνται.
Μια τέτοια ενημέρωση κρίνεται επιβεβλημένη, μιας και οι ερωτήσεις που αφορούν διενεργηθέντα έργα, από την πλευρά των συμπολιτών μας, είναι έντονες και ποικίλες το τελευταίο διάστημα».  Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα