Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Φαββατάς: “Να επαναλειτουργήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας – Κυθήρων – Κρήτης “

Ερώτηση για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Λιμανιού της Καλαμάτας με την Κρήτη θα υποβάλλει απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου, Δημήτρης Φαββατάς.
Αναλυτικά η ερώτηση:
Κύριε Δήμαρχε!
Επανέρχομαι με επίκαιρη ερώτησή μου σχετικά με το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ανάπτυξη της πόλης μας δεν έρχεται μόνο από το αεροδρόμιο και τον καινούριο δρόμο αλλά και από τη θάλασσα. Για αρκετά χρόνια λειτουργούσε τους θερινούς μήνες η παραπάνω ακτοπλοϊκή γραμμή με το καράβι «Μυρτιδιώτισσα» της ΑΝΕΝ, που εξυπηρετούσε κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά και όλης της Πελοποννήσου. Παράλληλα, η σύνδεση αυτή

είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην τόνωση της τουριστικής κίνησης της περιοχής μας, καθώς ήταν η μοναδική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πελοποννήσου με την Κρήτη.
Εδώ και μερικά όμως χρόνια η ακτοπλοϊκή γραμμή Καλαμάτα – Κρήτη είναι ανενεργή, με πολύ δυσμενείς συνέπειες στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ζητάμε λοιπόν να καταβληθούν από τη δημοτική αρχή όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε αφενός να επαναλειτουργήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας – Κυθήρων – Κρήτης και αφετέρου να ενημερώσουμε τους μετόχους για τους λόγους διακοπής της γραμμής καθώς και την πορεία της ΑΝΕΝ. messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα