Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Άρση ασυλίας του Ιωάννη Λαγού αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβοούλιο


Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.
Ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.
Ο εκπρόσωπος της ΕΕ πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που το Σώμα της ΕΕ ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή, ο Πρόεδρος Ντέιβιντ Σασόλι θα ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το αποτέλεσμα αμέσως.
«Εάν λάβουμε περαιτέρω αιτήματα συνεργασίας από τις εθνικές αρχές, θα τα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε βάσει των κανόνων του Κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Το ένταλμα σύλληψης
Οι ελληνικές αρχές θα εκδώσουν τότε ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Λαγό. Εάν συλληφθεί στο Βέλγιο, η αστυνομία θα τον συλλάβει εκτός εάν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παραδοθεί.
Δεν είναι σαφές εάν οι ελληνικές αρχές έχουν ενημερώσει τη βελγική αστυνομία σχετικά με την επικείμενη άρση της ασυλίας του Λαγού, προκειμένου να τον εμποδίσει να εγκαταλείψει την ΕΕ, αναφέρει το EUROACTIV.
Το δημοσίευμα μάλιστα δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά ο οποίος… αγνοείται από προσώπου γης.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης, ωστόσο, εκτιμάται πως έχει διαφύγει στο Κόσοβο ή τη Βοσνία.
«Στην Ελλάδα κάποια στιγμή θα τον έπιαναν. Γι’ αυτό μάλλον βρίσκεται με τους ακροδεξιούς Σέρβους, οι οποίοι τον βοήθησαν να διαφύγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα