Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Μπιλ Γκέιτς: Παραιτήθηκε από τη Microsoft επειδή ήταν «μπερμπάντης»; - Αποκαλύψεις - φωτιά από WSJ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον Μπιλ Γκειτς μετά το διαζύγιό του - Αποκάλυψη από την Wall Street Journal για καταγγελία σε βάρος του για ερωτική σχέση με εργαζόμενή του
Νέες αποκαλύψεις - «φωτιά» για τον Μπιλ Γκέιτς έρχονται στο φως στη σκιά του διαζυγίου του από την σύζυγό του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Γκέιτς είχε σχέση με εργαζόμενη της Microsoft η οποία, μάλιστα, έγινε αντικείμενο έρευνας από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2019, τη χρονιά, δηλαδή, κατά την οποία ο Μπιλ Γκέιτς παραιτήθηκε.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft έλαβε γνώστη το 2019 μιας επιστολής εργαζομένου στην οποία αναφερόταν ότι η ίδια και ο Μπιλ Γκέιτς είχαν σεξουαλική σχέση.Η καταγγέλλουσα εργαζόμενη ζήτησε, μάλιστα, το γράμμα να διαβάσει και η τότε ακόμα σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα, χωρίς, πάντως, να έχει γίνει γνωστό αν αυτό όντως συνέβη.

Κατά το δημοσίευμα τα μέλη του ΔΣ της Microsoft προσέλαβαν και δικηγορικό γραφείο για να διεξάγει έρευνα σχετικά με την καταγγελλόμενη ερωτική σχέση.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ορισμένα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την καταγγελία και αποφάσισαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ο Μπιλ Γκέιτς, ο άνθρωπος που ίδρυσε τη Microsoft το 1975, θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου.

Ο Γκέιτς, όμως, είχε επανεκλεγεί στη θέση αυτή από τους μετόχους της εταιρείας.
Τελικά ο Mr Microsoft παραιτήθηκε πριν να ολοκληρωθεί η έρευνα με το επιχείρημα ότι ήθελε να αφιερωθεί στην φιλανθρωπία.

«Η Microsoft παρέλαβε μια επιστολή στο δεύτερο μισό του 2019 στην οποία αναφερόταν ότι ο Μπιλ Γκέιτς είχε μια προσωπική φύσεως σχέση με εργαζόμενο της εταιρείας το 2000» δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.

Την σχέση επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς. «Υπήρχε μια σχέση πριν από 20 χρόνια που τελείωσε φιλικά» είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια εκπρόσωπος, πάντως, αρνήθηκε ότι η απόφαση παραίτησης του Γκέιτς από τη θέση του προέδρου σχετίζεται με την σχέση αυτή. «Στην πραγματικότητα είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να περάσει περισσότερο καιρό στις φιλανθρωπικές δράσεις που είχε ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς.

Τον Απρίλιο του 2019 η Quartz είχε φέρει στη δημοσιότητα μια σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων από γυναίκες εργαζόμενες στη Microsoft που αναφέρονταν σε ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων.

Τότε το στέλεχος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, είχε ανακοινώσει ότι η εταιρεία θα προχωρούσε σε αλλαγές στη διαδικασία χειρισμού τέτοιων καταγγελιών.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal το στέλεχος αυτό γνώριζε την καταγγελία της εργαζομένης για τη σχέση της με τον Μπιλ Γκέιτς.

Το ρεπορτάζ της WSJ ακολούθησε το δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο ο Μπιλ Γκέιτς «κυνηγούσε» αρκετές γυναίκες στη δουλειά και μετά τον γάμο του με την Μελίντα, το 1994.

Οι New York Times έκαναν λόγο, μάλιστα, για τουλάχιστον δύο περιστατικά κατά τα οποία ο Γκειτς ζήτησε ραντεβού από γυναίκες που εργάζονταν είτε στη Microsoft είτε στο Bill and Melinda Gates Foundation.

Για την ώρα, πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστο πόσα από όσα καταγγέλλονται για τη συμπεριφορά του Μπιλ Γκέιτς ήταν σε γνώση της πρώην πλέον συζύγου του και αν συνετέλεσαν στην αίτηση διαζυγίου που αυτή υπέβαλε.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα