Έξαρση και μεγάλη συχνότητα εμφάνισης παρουσιάζουν από επιτήδειους απατεώνες τα μηνύματα – sms και e mails – ψαρέματος προσωπικών στοιχείων, επικαλούμενα δήθεν ως προέλευση κάποια επώνυμη τράπεζα που πιθανόν να συνεργαζόμαστε. Με ειδικό αλγόριθμο βλέπουν τις επισκέψεις που έχουμε κάνει κυρίως για ενημέρωση ή e banking και “χτυπούν” με στόχο να αφαιρέσουν χρήματα από τους λογαριασμούς μας. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνουμε στο όνομα του αποστολέα, που σαφώς προκύπτει πως πρόκειται περί απάτης…
Η Αστυνομία αναφέρει σχετικά:
Το «phishing» πραγματοποιείται συνήθως με τη αποστολή μαζικών spam e-mails, τα οποία υποτίθεται ότι αποστέλλονται από κάποια υπαρκτή και νόμιμη εταιρεία (τράπεζα, ηλεκτρονικό κατάστημα, υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών κ.λ.π.), σε μία προσπάθεια να παραπλανήσει τον παραλήπτη και να του αποσπάσει απόρρητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα. Στη συνέχεια, οι εγκέφαλοι της απάτης χρησιμοποιούν τα στοιχεία αυτά για την πραγματοποίηση αξιόποινων πράξεων. Συγκεκριμένα, ο αποστολέας απαιτεί ο παραλήπτης να ενημερώσει ή να επαληθεύσει άμεσα κάποια προσωπικά στοιχεία του για λόγους ασφαλείας, όπου στο τέλος οδηγείται μέσω συνδέσμων σε κάλπικες ιστοσελίδες, οι οποίες και μιμούνται στο μέγιστο τις επίσημες.
Συμβουλές
Να είστε καχύποπτοι όταν σας ζητούν μέσω μεμονωμένων e-mail προσωπικές πληροφορίες.
Μη συμπληρώνετε φόρμες με τα προσωπικά σας στοιχεία όταν σας αποστέλλονται από άγνωστες διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων.
Πληκτρολογήστε στον browser τη διεύθυνση της ιστοσελίδας και μη μπαίνετε σε αυτή μέσω υπερσυνδέσμων (links).
ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ E MAILS ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα