Αυτό παρατήρησε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλο, τονίζοντας ότι η τελευταία βροχόπτωση στην περιοχή ήταν την 1η Μαρτίου και τα ελαιόδεντρα είχαν φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς πέρα από την παρατεταμένη ανομβρία είχαμε μια καλοκαιρινή περίοδο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Ωστόσο η βροχή που έπεσε την Κυριακή διακυμάνθηκε από περιοχή σε περιοχή, με τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχόπτωσης να καταγράφονται στην Κυπαρισσία και βόρεια αυτής στα 34 χιλιοστά. Στην περιοχή των Γαργαλιάνων και της Χώρας τα ποσοστά βροχόπτωσης ήταν στα 20-30 χιλιοστά, ενώ πολύ λιγότερα ήταν στην περιοχή των Φιλιατρών, περίπου στα 8 χιλιοστά.
Όπως τονίζει ο κ. Παρασκευόπουλος, επειδή μετά τις βροχές οι συνθήκες αλλάζουν, χρειάζεται από τους παραγωγούς προσοχή για τυχόν δακοπροσβολές, καθώς δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες. Έτσι οι παραγωγοί θα πρέπει να επιτηρούν τις καλλιέργειές τους, ειδικά τις αρδευόμενες, όσες είναι στο παραλιακό μέτωπο και όπου δεν εφαρμόζεται πρόγραμμα δακοπροστασίας. Όπου διαπιστώνονται δακοπροσβολές θα πρέπει να γίνονται επεμβάσεις με τα κατάλληλα εγκεκριμένα σκευάσματα και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις. Επίσης σε αρδευόμενες καλλιέργειες και περιοχές με αυξημένη υγρασία χρειάζεται αυξημένη προσοχή για προσβολές από το μύκητα της ανθράκωσης (γλοιοσπόριο). Όπου παρατηρούνται προσβολές θα πρέπει να γίνονται επεμβάσεις με χαλκούχα σκευάσματα.
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει δολωματικός ψεκασμός στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα. Κ.Μπ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα