Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Πανσέληνος Οκτωβρίου 2021: Πότε θα δούμε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό φαινομένων


Μαγικές εικόνες θα αντικρύσουμε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στην επόμενη πανσέληνο, αφού ένας διαφορετικός συνδυασμός αστρονομικών φαινομένων πρόκειται να λάβει χώρα.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου αναμένεται η επόμενη πανσέληνος στον ουρανό, η οποία έρχεται λίγο πριν από ακόμα ένα αστρονομικό θέαμα, αυτό των Ωριωνιδών.
Πρόκειται για μιας μέτριας έντασης βροχής διαττόντων αστέρων, που πρόκειται να κορυφωθεί στην Ελλάδα τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, της 21ης Οκτωβρίου.
Οι Ωριωνίδες πήραν την ονομασία τους από τον αστερισμό του Ωρίωνα και δημιουργούνται από την ουρά που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.
Στη «βροχή» αυτή, δεκάδες μετέωρα ανά ώρα εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, με ταχύτητα που φτάνει μέχρι και τα 67 χιλιόμετρα/δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.
Πέντε ημέρες μετά, στις 25 Οκτωβρίου, ο Ερμής θα βρεθεί στο υψηλότερο σημείο της τροχιάς του πάνω από τον ορίζοντα στον πρωινό ανατολικό ουρανό, με την αυγή να είναι η καλύτερη στιγμή για την παρατήρησή του.
Στις δε 29 Οκτωβρίου, η Αφροδίτη θα δεσπόζει στο δυτικό ουρανό μετά τη δύση του ηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα