Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ετοιμάζονται συνταξιούχοι της Μεσσηνίας για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της άλλης Παρασκευής στην Αθήνα

 


“ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ...ΑΜΝΗΣΙΑ”
Κάλεσμα στους συνταξιούχους της Μεσσηνίας να δώσουν το “παρών” στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται για την άλλη Παρασκευή, 8 Οκτώβρη, στην Αθήνα, έκαναν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Παναγιώτης Θεοδώρου και ο πρόεδρος του Συλλόγου των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ Χρήστος Αντωνόπουλος. Η Ένωση Συνταξιούχων θα βάλει λεωφορείο για τη μεταφορά στην Αθήνα, ενώ το ίδιο θα κάνει και ο Σύλλογος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Τα αιτήματα είναι αυτά που σταθερά θέτουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις και μάλιστα υπογραμμίζεται ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων είναι ακόμη πιο επιτακτική μετά την περαιτέρω διόγκωση των προβλημάτων από την υγειονομική κρίση...

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, Παναγιώτης Θεοδώρου, σημείωσε ότι η κινητοποίηση θα γίνει την άλλη Παρασκευή στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το λεωφορείο που θα μεταφέρει στο συλλαλητήριο συνταξιούχους από την Αθήνα, θα ξεκινήσει στις 7.30 το πρωί από το πρώην Δημοτικό Αναψυκτήριο, στο Νέδοντα. Όσοι θέλουν να κλείσουν θέση μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Εργατικό Κέντρο, καλώντας στο 2721090411.
Ο Παναγιώτης Θεοδώρου τόνισε ότι τα αιτήματα είναι να επιστραφούν όσα άδικα έχουν “κοπεί” από τους συνταξιούχους, να παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους συνταξιούχους, να αποδοθούν σε όλους τα αναδρομικά χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουν στα δικαστήρια, η κατώτατη σύνταξη να καθοριστεί στα 600 ευρώ, να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης, να αποδοθεί η προπληρωμένη από τους συνταξιούχους 13η και 14η σύνταξη, να στηριχθούν οι πυρόπληκτοι. Επιπλέον ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι υπάρχει και αίτημα αύξησης των συντάξεων, διότι με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα είδη ευρείας κατανάλωσης οι πολίτες επιβαρύνονται οικονομικά και αυτή η επιβάρυνση πρέπει να καλυφθεί.
Από το Σύλλογο των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ο Χρήστος Αντωνόπουλος παρουσίασε τα ίδια αιτήματα, υπογραμμίζοντας επίσης ότι “πρέπει επιτέλους να διαμαρτυρηθούμε για τα άδικα κομμένα δικαιώματά μας, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια”.
Επιπλέον σημείωσε ότι το πρώην ΤΕΒΕ ήταν ένα ταμείο με πάρα πολύ μεγάλη περιουσία, είπε πως από το πρώην ΤΕΒΕ υπάρχει ένα ποσό 30 εκατ. ευρώ που προοριζόταν για κοινωνικό τουρισμό αλλά δεν καταναλώθηκε και τόνισε ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να αποδοθούν από το υπουργείο Εργασίας στην ομοσπονδία των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.
Στ.Μ.  kalamatajournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα