Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Δανία: Σταματά τον εμβολιασμό - Η πρώτη χώρα που λαμβάνει τέτοια απόφαση


Η Δανία έγινε η πρώτη χώρα που σταμάτησε το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, λέγοντας ότι το κάνει επειδή "ο ιός έχει τεθεί υπό έλεγχο".
"Η άνοιξη έφτασε, η κάλυψη των εμβολίων στον πληθυσμό της Δανίας είναι υψηλή και η επιδημία έχει αντιστραφεί", ανέφερε η Δανική Υγειονομική Αρχή σε δήλωση την Τετάρτη που με την οποία ανακοινώθηκε το νέο μέτρο.
Ωστόσο, η Αρχή Υγείας και Φαρμάκων της Δανίας απέχει πολύ από το να καταργήσει εντελώς το πρόγραμμα εμβολιασμού της, καθώς ανέφερε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να ξεκινήσουν εκ νέου εμβολιασμοί κατά του κορονoϊού το φθινόπωρο.
Όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους αλλά οι υγειονομικές αρχές από τις 15 Μαΐου θα σταματήσουν να καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος ανοσοποίησης κατά του κορονοϊού που "έτρεχε" στη χώρα εδώ και ενάμιση χρόνο.
Πώς η Δανία πέτυχε να θέσει τον κορονοϊό υπό έλεγχο
Η εκστρατεία εμβολιασμού της Δανίας κατά του κορονοϊού ξεκίνησε αμέσως μετά τα Χριστούγεννα του 2020.
Περίπου 4,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα όπως ανέφερε η αρμόδια υγειονομική αρχή, ενώ περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει και αναμνηστική δόση εμβολίου.
Την ίδια στιγμή, πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τότε που η παραλλαγή Όμικρον έγινε το κυρίαρχο στέλεχος του ιού, αναφέρουν οι αρχές, πράγμα που σημαίνει ότι τα επίπεδα ανοσίας στον πληθυσμό είναι υψηλά.
"Είμαστε σε καλό σημείο", σχολίασε ο Μπολέτο Σόμποργκ, διευθυντής μονάδας στο Εθνικό Συμβούλιο Υγείας. "Έχουμε καλό έλεγχο της επιδημίας, η οποία φαίνεται να υποχωρεί. Τα ποσοστά εισαγωγής στο νοσοκομείο είναι σταθερά και αναμένουμε επίσης να πέσουν σύντομα. Ως εκ τούτου, ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα