Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Σαν σήμερα, Σάρον Τέιτ: Η σφαγή που έκανε το Χόλιγουντ να χάσει τον ύπνο του κι ακόμα το στοιχειώνει


Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 9 Αυγούστου του 1969, όταν το Χόλιγουντ έκρυψε το πρόσωπο του από ντροπή, θλίψη και οργή… Η διάσημη ηθοποιός – σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ είχε σφαγιαστεί μαζί με τους φίλους της, δύο εβδομάδες πριν γεννήσει!
«Το Χόλιγουντ μας έμαθε να σκοτώνουμε», είναι η φράση – κλειδί της υπόθεσης που ακούγεται δεκαετίες μετά το φονικό στην ταινία του Ταραντίνο «Κάποτε στο Χόλιγουντ»... 
Το Χόλιγουντ πλήρωσε τα επίχειρα των… μαθημάτων του. Φόνοι, αίμα, αδίστακτοι και κυνικοί γκάνγκστερ, σκληροί καουμπόις, σίριαλ κίλερς, όλοι μαζί στοίχειωσαν την 7η Τέχνη του φόνου εκείνο το βράδυ.
Η Sharon Marie Tate Polanski ήταν αμερικανίδα, μοντέλο και ηθοποιός που κατέπληξε το κοινό με την ομορφιά και την υποκριτική της ικανότητα. Χαιρετίστηκε ως μια από τις πιο υποσχόμενες νέες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.
Το 1966, η Τέιτ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο αποκρυφιστικό «Eye of the Devil» και την επόμενη χρονιά, κέρδισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην κλασική πια ταινία «Η Κοιλάδα με τις Κούκλες». Το 1967, η Σάρον γνώρισε τον Ρομάν Πολάνσκι, τον συμπρωταγωνιστή της και σκηνοθέτη της ταινίας «Η Νύχτα των Βρυκολάκων» και τον παντρεύτηκε το 1968.

Νέοι, ταλαντούχοι, ωραίοι, αλλά ατυχείς... 

Η Τέιτ και ο Πολάνσκι ήταν νέοι, ταλαντούχοι ωραίοι και χαρισματικοί, ένα ζευγάρι επιθυμητό στους κύκλους των επιτυχημένων καλλιτεχνών της εποχής. Το Χόλιγουντ είχε κάτι περισσότερο από μια πολλά υποσχόμενη ηθοποιό εκείνο το βράδυ της 9ης Αυγούστου: την αθωότητά του!
Στις 8 Αυγούστου του 1969, ενώ η Τέιτ - οκτώμισι μηνών έγκυος - γευμάτισε με δύο φίλες της, τις ηθοποιούς Μπάρμπαρα Λίουις και Τζοάνα Πέτετ, o Πολάνσκι βρισκόταν στο Λονδίνο. Το βράδυ η δημοφιλής ηθοποιός δείπνησε στο «El Coyote», το αγαπημένο της εστιατόριο, με τους φίλους της Wojciech Frykowski, Abigail Folger και Jay Sebring και περίπου στις 22:30 επέστρεψαν όλοι στο σπίτι της Τέιτ.
Μέχρι το ξημέρωμα το σενάριο του τρόμου είχε ολοκληρωθεί. Η οικονόμος της Τέιτ, Winifred Chapman, όταν έφτασε το πρωί, κατέρρευσε!
Σκηνικό από ταινία τρόμου
Η αστυνομία βρήκε το πτώμα ενός νεαρού άνδρα στο αυτοκίνητό του, στον δρόμο. Αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο 19χρονος Στίβεν Πάρεντ, μαθητής – παράπλευρη απώλεια των διεστραμμένων δολοφόνων. Μέσα στο σπίτι, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες σκληρού θρίλερ... Στο γρασίδι κείτονταν τα σώματα του σεναριογράφου Φρικόφσκι και της ερωμένης του Αμπιγκέιλ Φόλτζερ. Στο σαλόνι, έσταζαν αίμα τα κορμιά της Τέιτ και του Σέμπρινγκ δεμένα με ένα μακρύ σχοινί δεμένο γύρω από τον λαιμό τους.
Όλα τα θύματα, εκτός από αυτό του Πάρεντ, είχαν μαχαιρωθεί πολλές φορές. Στην ιατροδικαστική έκθεση για την Τέιτ σημειώθηκε ότι είχε μαχαιρωθεί 16 φορές και ότι «πέντε από τα τραύματα ήταν θανατηφόρα». Στην κοιλιά της Τέιτ ήταν χαραγμένη με μαχαίρι η λέξη «PIG» (γουρούνι).
Μια μέρα πριν, στις 8 Αυγούστου, Στις 8 Αυγούστου 1969, για να πάμε στην πλευρά των «κακών», η Patricia Krenwinkel, η Linda Kasabian και η Susan Atkins «επιλέχθηκαν» από τον Tex Watson, ο οποίος τους πήγε σε «εκείνο το σπίτι όπου έμενε ο Melcher» και τους είπε «να καταστρέψουν εντελώς τους πάντες με όσο πιο φρικιαστικό τρόπο γινόταν», σύμφνα με τις εντολές του Τσαρλς Μάνσον, του καθοδητητή τους.
Ο Μάνσον είπε στις γυναίκες να κάνουν ό,τι τους πει ο Γουότσον. Όταν έφτασαν όλοι στην είσοδο του ακινήτου, ο Γουότσον σκαρφάλωσε σε έναν τηλεφωνικό στύλο και έκοψε τη γραμμή. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν αποφάσισαν να μπουν στο σπίτι, είδαν να τους φωτίζουν τα φανάρια ενός αυτοκινήτου.
Ήταν ο 18χρονος Στίβεν Πάρεντ, ο οποίος επισκεπτόταν έναν φίλο του· ήταν μια άτυχη σύμπτωση. Παρά τις ικεσίες του, ο Γουότσον πυροβόλησε τον Πάρεντ και τον σκότωσε. Επόμενη κίνση των δολοφόνων ήταν να σπάσουν ένα παράθυρο του σπιτιού της Τέιτ και να εισβάλουν στο σπίτι.
«Είμαι ο διάβολος και είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου», είπε ο Γουότσον στους έκπληκτους επισκέπτες της Τέιτ και το μακελειό άρχισε. Τα μέλη της «οικογένειας» του Μάνσον συνελήφθησαν τρεις ημέρες αργότερα, στις 12 Αυγούστου.
Και ποιο ήταν το κίνητρο της αιματοχυσίας; Επειδή τον Μάρτιο του 1969, ο Μάνσον επισκέφτηκε εκείνο το σπίτι που γνώριζε ως κατοικία του μουσικού παραγωγού Τέρι Μέλχερ – σύντροφο της Κάντις Μπέργκεν – τον οποίο σιχαινόταν· όμως από τον Φεβρουάριο, νέοι ένοικοι στο σπίτι ήταν ο Ρομάν Πολάνσκι και η Σάρον Τέιτ.

Ο Τσαρλς Μάνσον πέθανε στη φυλακή.

Ποιος ήταν ο Τσαρλς Μάνσον
Ο Τσαρλς Μάιλς Μάνσον (12 Νοεμβρίου 1934 - 19 Νοεμβρίου 2017) ήταν ηγέτης αίρεσης, ο οποίος δημιούργησε τη δεκαετία του 1960 στην Καλιφόρνια μια ομάδα που έγινε γνωστή ως Οικογένεια Μάνσον. Οι ακόλουθοι του Μάνσον διέπραξαν εννέα δολοφονίες το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 1969. Το 1971, ο Μάνσον κρίθηκε ένοχος για δολοφονίες και για ηθική αυτουργία στον θάνατο επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και της ηθοποιού Σάρον Τέιτ. Αρχικά ο Μάνσον είχε καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί το 1972 η πολιτεία της Καλιφόρνια κατάργησε τη θανατική ποινή. Ο Μάνσον πέθανε στις 19 Νοεμβρίου του 2017 από καρκίνο του παχέος εντέρου.
Τον Ιούνιο του 1970, οι Rolling Stones έκαναν τον Μάνσον εξώφυλλό σε άλμπουμ τους.
Από το βράδυ της 9ης Αυγούστου του 1969, το Χόλιγουντ κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα