Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Κινητοποίηση συνταξιούχων στις 14 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα


Σε αγωνιστικό συλλαλητήριο, καλούν όλους τους συνταξιούχους του νομού, κάποιες από τις οργανώσεις τους, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο, κατά τη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων τους, στο εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Μία ημέρα μετά τη σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων της Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στο εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του Ναυπλίου, οι οργανώσεις του Νομού συναντηθήκαμε σήμερα στο εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας, για να οργανώσουμε την πάλη μας, σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο των:Συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ
ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του νομού, σε αγωνιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 14 Οκτώβρη και ώρα 6 μμ. στην πλατεία 23ης Μάρτη
γιατί:
  • δεν δεχόμαστε την κοροϊδία, την ασυνέπεια και τον αποπροσανατολισμό της κυβέρνησης και μερίδας των μέσων μαζικής ενημέρωσης που συνεχίζουν και μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Δ.Ε. Θεσσαλονίκης.
  • δεν δεχόμαστε μετά από 13χρονια περικοπών στις συντάξεις μας, τα δώρα, το ΕΚΑΣ τα εφάπαξ ως βελτίωση της θέσης μας τα όσα απαράδεκτα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
  • δεν μπορούμε να δεχθούμε ως αυξήσεις τα ποσοστά που αναφέρθηκαν αλλά ως παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας όταν αυτά δεν καλύπτουν την αυξανομένη ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος και δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές.
  • δεν ανεχόμαστε να μην δίνονται τα αναδρομικά του 11μηνου και με τα χρήματα αυτά μαζί με τα χαράτσια στο ρεύμα να χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.
  • δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι εάν και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση γιατί με τον νομό Κατρούγκαλου που διατηρεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχουν προσωπική διαφορά
  • δεν ανεχόμαστε αφού μας έχουν κόψει τα πληρωμένα δώρα μας να δίνουν επιδόματα φτώχειας οπότε τους βολεύει μόνο σε ορισμένους συνταξιούχους.
  • δεν ανεχόμαστε να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ που είναι πολλαπλάσια του πολύ μικρού ποσού της φορολογικής εισφοράς που αφαιρέθηκε.
  • δεν ανεχόμαστε να μην αποδίδουν τα πληρωμένα οικειοθελώς από τους συνταξιούχους λειτουργικά έξοδα των σωματείων με στόχο τον στραγγαλισμό τους
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.
Έχουμε την πείρα ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων ότι η μια κυβέρνηση που παίρνει την σκυτάλη από την άλλη ανεξάρτητα πολιτικού προσήμου συνεχίζει τον ίδιο θανατηφόρο δρόμο για εμάς και τις οικογένειές μας.
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι για το πώς θα θυσιάσουν παραπέρα τα δικαιώματά μας σε όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Είμαστε στον δρόμο του αγώνα γιατί ό,τι μέχρι σήμερα αποκρούσαμε, καθυστερήσαμε και πετύχαμε, οφείλεται στην δράση μας.
Οφείλουμε να πιστέψουμε βαθιά ότι άλλη δυνατότητα δεν έχουμε παρά να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο σε μαζικότητα και συχνότητα οι αγώνες μας
Είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε στο ακέραιο συνολικά το πλαίσιο των αιτημάτων μας.
  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.
  • Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Να μην λείψει κανένας από το Συλλαλητήριο συγκέντρωση στις 14 Οκτώβρη, ημέρα Παρασκευή, στη Πλατεία 23ης Μάρτη στις 6μ.μ.
Το υπό ίδρυση Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Κ.Ο ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Π.Α.Σ.Α.Σ ΔΕΗ
Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Πολιτικών Συνταξιούχων, πού δεσμεύτηκε να ενημερώσει το ΔΣ, ώστε να πάρει σχετική απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα