Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Καθαρά Δευτέρα: Λαγάνα από... χρυσό, οι τιμές σε καλαμαράκια, χαλβάδες, ταραμά και ελιές


Ελαφρώς «τσιμπημένο» σε σχέση με πέρσι πρόκειται να είναι το φετινό «Σαρακοστιανό» τραπέζι. Κατά 1,5 με 2 ευρώ πιο ακριβή η τιμή της λαγάνας αφού φτάνει τα 5 ευρώ, σε αντίθεση με τα θαλασσινά και τους χαλβάδες που κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι.
Έπειτα από ρεπορτάζ που πραγματοποίησαν τα Dnews στην κεντρική αγορά της Αθήνας, σε ιχθυοπωλεία και σε καταστήματα που πωλούν χαλβά, τουρσιά και ταραμά, αναλυτικά οι τιμές που προκύπτουν είναι οι εξής:
Θαλασσινά (το κιλό)
Το καλαμάρι γόνος είναι 7 ευρώ, 
τα καλαμάρια κοστίζουν από 14 ευρώ ενώ τα θραψαλα είναι στα 6 ευρώ. 
Οι γαρίδες από 10 μέχρι 14 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος. 
Οι σουπιές 10 με 11 ευρώ, 
το χταπόδι στα 18 με 20 ευρώ, ενώ το πελαγίσιο είναι στα 22 ευρώ. 
Το γαριδάκι ξεκινά απο 4 ευρώ και τα καβούρια κυμαίνονται στα 10 ευρώ. 
Τα στρείδια στοιχίζουν από 15 ευρώ και άνω. 
Τα μύδια είναι στα 5 ευρώ και η τιμή του αστακού (μαύρος) πωλείται από 28 με 35 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα