Περιμένετε τη φωτιά να «κάτσει»
Αφού ανάψετε τα κάρβουνα, θα περιμένετε τη φωτιά να «κάτσει». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα κάρβουνα που θα βρίσκονται κάτω από τα προς ψήσιμο τρόφιμα, θα πρέπει από μαύρα που είναι αρχικά, να αποκτήσουν ένα γκρι/σταχτί χρώμα. Τότε μπορείτε να τοποθετήσετε τις τροφές στη σχάρα, ώστε να αρχίσετε να τις ψήνετε. Φροντίστε, απλώνοντας τα γκρίζα κάρβουνα, η συνολική τους επιφάνεια να είναι λίγο μεγαλύτερη από την επιφάνεια που πιάνουν στη σχάρα τα τρόφιμα που ψήνετε.
Αν το κρέας πάρει νωρίς χρώμα γύρω γύρω
Αν το κρέας ή το κοτόπουλο που ψήνετε αποκτήσει χρώμα σχετικά νωρίς και θέλει ακόμη ψήσιμο στο κέντρο, τότε θα πρέπει να το μετακινήσετε σε σημείο της σχάρας με πιο αδύναμη φωτιά.
Μειώνοντας τη θερμοκρασία
Θα πετύχετε τη μείωση της θερμοκρασία απλώνοντας κι άλλο τη θράκα (τα γκρι/σταχτί κάρβουνα), ώστε να μειώσετε το ύψος της και την απόστασή της από τα προς ψήσιμο κρεατικά (να μη βρίσκονται τα τρόφιμα πολύ κοντά της). Για να καταλάβετε ότι η θερμοκρασία είναι εντάξει, αρκεί να πλησιάσετε το χέρι σας: θα πρέπει να μπορείτε να το κρατήσετε εκεί 4-5 δευτερόλεπτα, πριν η ζέστη σας υποχρεώσει να το τραβήξετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα