Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Εισβολή αφρικανικής σκόνης: Μέχρι πότε θα καλύπτει τη χώρα


Ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής «χτυπά» τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις θερμές αέριες μάζες και την αφρικανική σκόνη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης από τη Σαχάρα θα είναι υψηλές σύμφωνα με το meteo.gr.
Σε ποιες περιοχές θα χουμε την υψηλότερη συγκέντρωση σκόνης
Δείτε στους χάρτες που ακολουθούν τις συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στην επιφάνεια στις 14:00 σήμερα Τετάρτης και στις 02:00 αύριο Πέμπτη.




Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, σήμερα Τετάρτη στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα πολύ γρήγορα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και μέχρι τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Από το βράδυ στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και βαθμιαία από το απόγευμα στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά τους 17 με 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 22 βαθμούς και στην Κρήτη κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα