Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 11 Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου Τριφυλίας για ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια

ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ αρχικά μετά τις διαμαρτυρίες παραγωγών στον Δήμο Τριφυλίας και τώρα με αποφασιστικά βήματα διαμαρτύρονται προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 11 συνολικά Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων στην Τριφυλίας ζητώντας την ταχεία καταγραφή απόκκλιμάκιο γεωπόνων για τις ζημιές στην ελαιοκαλιέργεια. Ζητούν μάλιστα από τις αρμόδιες αρχές να συντομεύσουν σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να αποδθούν οι αποζημιώσεως οι παραγωγοί που επλήγησαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Αναλυτικά το αίτημα έχει ως εξής :
ΠΡΟΣ: – Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βουλευτές Νομού Περιφέρεια Πελοποννήσου Αντ/ρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αντ/ρχη Μεσσηνίας Δήμο Τριφυλίας Διοικητή ΕΛΓΑ ΔΑΟΚ Τριφυλίας Υπ. ΕΛΓΑ Τρίπολης Θέμα: «Ζημιές από ξηρασία στην ελαιοκαλλιέργεια». Σας ενημερώνουμε ότι στις Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Αρμενιών, Βρυσών, Μουριατάδας, Μύρου, Ξηροκάμπου, Περδικονερίου, Ραχών, Σπηλιάς, Στασιού και Φαρακλάδας, προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές, έως και ολοσχερείς, στην ελαιοκαλλιέργεια, από τους παρατεταμένους καύσωνες που είχαμε κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο. Εκτός, όμως, από τους καύσωνες είχαμε και ανομβρία (μηδενικές βροχοπτώσεις ή ελάχιστες) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη ζημιά στην παραγωγή αλλά και στο ίδιο το φυτικό κεφάλαιο. Επιπλέον αυτή η ζημιά θα έχει επιπτώσεις και στην παραγωγή της επόμενης χρονιάς.
Παρακαλούμε, λοιπόν, όπως άμεσα, δηλαδή πριν την περίοδο του ελαιομαζώματος, κλιμάκιο Γεωπόνων επισκεφτεί τις προαναφερθείσες περιοχές του Δήμου μας και καταγράψει τις ζημιές. Άλλωστε στην περιοχή μας έχουμε μονοκαλλιέργεια ελιάς και το εισόδημα των αγροτών προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από το ελαιόλαδο.
Αναμένουμε, επομένως, να προβείτε, όσο το δυνατόν ταχύτερα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τύχουν αποζημιώσεως οι παραγωγοί που επλήγησαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Για τις τυχόν αποφάσεις σας παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας κ. Μαρίκα Καραμπά.
Τηλ. Επικοινωνίας: 6984003725 Email: marikakaraba@yahoo.gr Με εκτίμηση Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα