Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου παρατείνεται η αντιπυρική περίοδος –Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση καύσης γεωργικών υπολειμμάτων


Η παρατεταμένη ανομβρία και τα δεκάδες περιστατικά φωτιάς οδήγησαν στην παράταση κατά 15 ημέρες της αντιπυρικής περιόδου. Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς εξακολουθεί να υφίσταται, γι’αυτό και συνεχίζεται να δίνεται στη δημοσιότητα ο ημερήσιος χάρτης πρόγνωσης κινδύνου πυρκαγιάς.
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ
Μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2024 παρατείνεται η Αντιπυρική περίοδος, σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Γεωργανά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, παρατείνεται η αντιπυρική περίοδος, η οποία θα έληγε στο τέλος του Οκτωβρίου, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2024 για τις Π.Ε. Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας και Κορινθίας, σε ό,τι αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κατόπιν αυτής της απόφασης, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση καύσης γεωργικών υπολειμμάτων, όπως κλαδιών, ή ξερών χόρτων, καθώς και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 2370 Φ.702.15 / 17-10-2024 Απόφαση Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων-Έδρα Πάτρα (ΦΕΚ 5875 τ. Β’ / 22-10-2024), αναφορικά με την τροποποίηση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός στις εκτάσεις που περιγράφονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης.
Συγκεκριμένα παρατείνεται η απαγόρευση χρήσης πυρός στις ανωτέρω εκτάσεις έως τις 15 Νοεμβρίου 2024 όσον αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρος, Ύδρα και Μέθανα της Π.Ε. Νήσων Αττικής.
2. Επιπλέον ενημερώνουμε για την διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων – περιπολιών προς διαπίστωση της τήρησης της συγκεκριμένης απαγόρευσης.
3. Παρακαλούμε για τις σχετικές ανακοινώσεις-δημοσιεύσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα