Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Νεαρές Ρομά έκρυβαν και πωλούσαν ηρωίνη από τον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών

Δέκα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (24.10.2024) το πρωί, σε ομάδες κοινωνικής ομοιογένειας, σε περιοχές των δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών.
Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και της Ομάδας Ελέγχου και Αντιμετώπισης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέγχθησαν -56- άτομα, προσήχθησαν -15- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -10- άτομα, για τα ακόλουθα αδικήματα:
  • 4 άτομα, για ναρκωτικά, εκ των οποίων οι δύο κατηγορούνται και για κλοπή τροχοφόρου,
  • 3 άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
  • 3 άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις ήταν η σύλληψη τεσσάρων ατόμων για διακίνηση ηρωίνης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μια 21χρονη και μια 25χρονη Ρομά στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών έκρυβαν ηρωίνη σε υπαίθριο χώρο της κατοικίας τους. 
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 ισοβαρείς συσκευασίες, η κάθε μία από τις οποίες περιείχε ένα γραμμάριο ηρωίνης, 15 ισοβαρείς συσκευασίες που η κάθε μία περιείχε 0,5 γραμμάρια ηρωίνης και άλλη μία συσκευασία με 2 γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία είχαν κρύψει σε κορμό δέντρου. Συνολικά κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους 25,5 γραμμαρίων.



Επίσης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 43χρονο και έναν 37χρονο Ρομά για από κοινού κατοχή και αγορά ηρωίνης. Όπως αποδείχτηκε, με ΙΧ φορτηγάκι που είχαν αφαιρέσει από την Καλαμάτα πήγαν την Τετάρτη στον Άγιο Κωνσταντίνο και αγόρασαν από την 25χρονη δύο γραμμάρια ηρωίνης αντί 20 ευρώ. Το όχημα κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη, ενώ κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα.
Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν -17-παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν -3- ακινητοποιήσεις οχημάτων.
«Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα