Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Κωνσταντοπούλου στο OPEN: ας αφήσει τα ινστιτούτα ο κ. Τσίπρας και ας πάει σπίτι του


«Ο κόσμος αποσύρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και δίνουν όλο και μεγαλύτερη στην Πλεύση Ελευθερίας», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος, ενώ επισήμανε πως «η κυβέρνηση είναι υπό κατάρρευση και προσπαθεί να το κουκουλώσει».
«Ας πάει σπίτι του ο κ. Τσίπρας»
Για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως «η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με την παραβίαση της λαϊκής εντολής, με την παραβίαση του ΟΧΙ (στο δημοψήφισμα)», ενώ για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος σχολίασε «ας αφήσει τα ινστιτούτα ο κ. Τσίπρας και ας πάει σπίτι του. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα και το ξέρει και ο ίδιος. Προσπαθεί να επανέλθει σε κάποια θέση έμμισθη για να διαιωνίσει την ιδιοτέλειά του. Είναι προφανές πως ψάχνει άλλη καρέκλα».
«Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους Σπαρτιάτες»
«Τώρα που υπάρχουμε εμείς φωτίζονται και τα κακώς κείμενα και η κοροϊδία και τα εγκλήματα, των Τεμπών, των υποκλοπών, η ακροδεξιά στροφή μιας κυβέρνησης που παριστάνει την κεντρώα αλλά έχει ως εξαπτέρυγα του Βορίδηδες, του Γεωργιάδηδες και του Πλεύρηδες και κλείνει το μάτι στους Σπαρτιάτες», συνέχισε.
Ακόμη, είπε πως «τους Σπαρτιάτες προσπαθεί να τους φέρει ο κ. Τασούλας από το παράθυρο, με δεύτερη εκπροσώπηση στη διάσκεψη των προέδρων. Ο κ. Τασούλας είναι το μακρύ χέρι του κ. Μητσοτάκη και είναι εκείνος που και σήμερα θα τον προστατεύει σε αυτά που θα πει».
«Τον Μητσοτάκη δεν έρχονται να τον ακούσουν οι βουλευτές του στη Βουλή», σχολίασε επίσης.
«Έχει ζητήσει πολλές συγγνώμες ο κ. Μητσοτάκης»
Για τις φωτιές του καλοκαιριού, που συζητούνται σήμερα στη Βουλή, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε πως «το τρομακτικό είναι πως η κυβέρνηση λέει πως έχει πετύχει. Αντί να βάλει την ουρά στα σκέλια και να ζητήσει συγγνώμη. Βέβαια έχει ζητήσει πολλές συγνώμες ο κ. Μητσοτάκης και έχει εξαντληθεί αυτό το επικοινωνιακό τέχνασμα».
Για το εάν υπάρχουν σημεία ταύτισης με το ΠΑΣΟΚ κοινοβουλευτικά, η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Εμάς η δέσμευσή μας προς τον κόσμο είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να υπάρχει αντιπολίτευση και στο πλαίσιο αυτό φυσικά και κοινές πρωτοβουλίες παίρνουμε με άλλα κόμματα και με το ΠΑΣΟΚ, και το ΚΚΕ, και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά».
«Δεν υπάρχει σθεναρή υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων»
Για τα ελληνοτουρκικά είπε πως «δεν ασκείται με τον αρμόζοντα τρόπο. Δεν υπάρχει στρατηγική, δεν υπάρχει σθεναρή υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και του διεθνούς δικαίου. Είχαμε πριν από λίγες μέρες την συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί. Η ΝΔ δεν έστειλε ούτε εκπρόσωπο της κυβέρνησης, δεν ήρθε κανένας εκπρόσωπος της Βουλής και κανένας εκπρόσωπος του κόμματος. Τι μήνυμα είναι αυτό; Ότι είμαστε λίγο ενδοτικοί με τους Ναζί; Χλιαρότατη η στάση της Ελλάδας και στον Κυπριακό. Δήθεν κορώνες του κ. Μητσοτάκη που την ίδια ώρα χαριεντίζεται με τον Ερντογάν. Πρέπει να υπάρχει επαφή και συνομιλίες αλλά πρέπει να υπάρχουν και όρια».
Ακόμη, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και για το Παλαιστινιακό λέγοντας πως «αρνείται να μιλήσει για έγκλημα και γενοκτονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα