Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ προς Παπαδήμο: Τις μαγκιές στην τρόικα, αν θέλεις παραιτήσου!

Οργισμένα φέρονται να είναι πλήθος στελεχών της ΝΔ με το κλίμα που καλλιεργείται από το Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με το οποίο, ο Λουκάς Παπαδήμος εμφανίζεται να έχει προειδοποιήσει τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς με αποχώρηση εφ' όσον επιμείνουν στις αντιρρήσεις τους απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας.  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί σε στενούς του συνεργάτες ότι, εφ' όσον δεν αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών κατά την –όπως όλα δείχνουν, αυριανή- σύσκεψη των κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη υπό τον ίδιο, προτίθεται την Δευτέρα το πρωί να καταθέσει την εντολή που έλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στον κ. Παπούλια.
«Ο κ. Παπαδήμος θα έπρεπε να είναι πιο σκληρός με την τρόικα και τους Ευρωπαίους, σε αυτούς να κάνει τον μάγκα. Όχι στους πολιτικούς αρχηγούς» σχολίαζαν στελέχη της ΝΔ, ερωτηθέντα από το Newpost.gr σχετικά τις προθέσεις που φέρεται να έχει εκφράσει κατ' ιδίαν ο Πρωθυπουργός.

Κατά τα φαινόμενα, με αντίστοιχη στρατηγική αναμένεται να συμμετάσχει στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Α. Σαμαράς, ο οποίος εκτιμάται ότι θα επιμείνει στις «κόκκινες γραμμές» που από την προηγούμενη Κυριακή έχει θέσει και αφορούν κατά βάση στη μη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ενώ έντονες είναι και οι επιφυλάξεις που εξέφρασε αναφορικά με τη μείωση του κατώτερου μισθού.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΝΔ δεν προτίθεται να διαπραραγματευτεί σε καμία περίπτωση με βάση το βρετανικό δίκαιο, επιμένοντας στο ελληνικό δίκαιο.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα