Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Με επιτυχία, γι’ άλλη μια χρονιά, ο Σύλλογος Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» έκοψε την πίτα του


Η πρόεδρος κα Ρούλα Τσατσάκου - Θεοδωροπούλου -την στιγμή
που κόβει την πίτα-, ο αντιπρόεδρος και συντονιστής της εκδήλωσης
 κ. Πάνος Λούτος,  ο γεν. γραμματέας    κ. Γιώργος Κορμάς και το
μέλος του ΔΣ κ. Πέτρος Δεδούσης.
Με επιτυχία, γι’ άλλη μια χρονιά, ο Σύλλογος Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» έκοψε την πίτα του το βράδυ της Κυριακής στο restaurant  “Μέγας Αλέξανδρος” στην Αθήνα.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, συγκεντρώθηκαν πάρα πολύ απόδημοι Κυπαρίσσιοι και θα ήταν ακόμα περισσότεροι (με φόβο φυσικά να μην χωρούν στο ζεστό κατ’ άλλα χώρο) αν με τα γεγονότα της προηγούμενης Κυριακής δεν καταστρεφόταν μέρος του ταχυδρομείου της Ομόνοιας, στο οποίο είχαν μεταφερθεί οι προσκλήσεις για τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας της πρωτεύουσας. Σ’ αυτό το σημείο να σημειώσουμε τη συγνώμη του Δ.Σ. προς όσους δεν παρέλαβαν τελικά την πρόσκληση λόγω του προαναφερθέντος γεγονότος.
Πέρα από αυτό, η βραδιά ήταν τόσο ζεστή, εγκάρδια και χαρούμενη που για λίγο ξεχάστηκαν τα προβλήματα, κοινωνικά και ατομικά. Ενδεικτικά αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τους χαιρετισμούς, τις ομιλίες, την κοπή της πίτας και το πλουσιότατο δείπνο που ακολούθησε οι παρευρισκόμενοι άρχισαν το τραγούδι και το χορό, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό κλίμα… 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρούλα Τσατσάκου-Θεοδωροπούλου αφού καλωσόρισε και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δημιουργικότητα για το 2012,
ανέφερε την αγωνία της για το νέο έτος, αλλά και την πρόκληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με επιμονή και υπομονή, με πίστη και αγώνα, με αλληλοβοήθεια και αλληλοϋποστήριξη. «Πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι, να αναπτύξουμε καλύτερες σχέσεις με τους γύρω μας, με το περιβάλλον, με τον ίδιο μας τον εαυτό. Να φτιάξουμε την κοινωνία μας με ανθρωπιά και δικαιοσύνη.»
Αναφέρθηκε στη εκπλήρωση από τους συλλόγους κι  άλλων καταστατικών σκοπών, πέρα από τον πολιτισμό, με πιο κοινωνικό περιεχόμενο και κοινωνική δράση.
Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σταύρου -κατά την ευλογία
της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου-, η πρόεδρος κα
Ρούλα Τσατσάκου - Θεοδωροπούλου, ο αντιπρόεδρος
 κ. Πάνος Λούτος  και το μέλος του ΔΣ κ. Πέτρος Δεδούσης
Έκανε αναφορά και πάλι στην προσπάθεια για τη δημιουργία του επαγγελματικού οδηγού, που θα βοηθήσει αρκετούς συμπατριώτες μας εδώ στην Αθήνα –επαγγελματίες ή κάποιους που χρειάζονται εκείνη τη στιγμή ένα επαγγελματία-.
«Η αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον από επαγγελματίες να εγγραφούν δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά επειδή η οικονομική συγκυρία είναι τέτοια που μέσα από αυτόν ίσως υπάρξει κάτι θετικότερο». Ο οδηγός θα προωθηθεί σε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.
Για το περιοδικό του Συλλόγου «Τριφυλιακή Εστία» η κυρία πρόεδρος είπε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα λόγω του τεράστιου εκδοτικού κόστους, για την δεδομένη οικονομική κατάσταση του συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη και την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας για την αποστολή του, διπλασιάζοντας ,σχεδόν, το κόστος έκδοσης. Γι αυτό και θα εκδίδετε από δω και στο εξής δυο φορές το χρόνο και θα αποστέλλεται μόνο στους ενεργούς συνδρομητές και όχι πλέον σε συνδρομητές που μετά την αρχική εγγραφή τους έχουν δείξει αδιαφορία και οφείλουν συνδρομές παλαιοτέρων ετών. Γι’ αυτό όσοι θέλουν να παραλαμβάνουν την «Τριφυλιακή Εστία» -ένα πραγματικά αξιόλογο περιοδικό που προωθεί τον πολιτισμό της / στην περιοχής μας- θα πρέπει τυχών οικονομικές τους οφειλές.
Ακόμα έγινε λόγος και για την σκέψη της να υπάρξει χώρος στο περιοδικό για την δημοσίευση αξιόλογων κειμένων, λογοτεχνικής ύλης, από ταλαντούχους μαθητές της ευρύτερης περιοχής ώστε να στηριχθούν και να προβληθούν στα πρώτα τους βήματα.
Τέλος αναφέρθηκε στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου –θα πραγματοποιηθούν μέσα στην Άνοιξη- και κάλεσε όλους τους πρόθυμους και αυτούς που δείχνουν ενδιαφέρον για τον σύλλογο, το περιοδικό και για τα δρώμενα που πραγματοποιεί ο σύλλογος –παρόντες και απόντες- να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τη λειτουργία του συλλόγου και του περιοδικού απ’ όποια θέση μπορούν…
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκφώνησαν σύντομο χαιρετισμό λίγοι θεσμικοί παράγοντες, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος του συλλόγου Δημ. Κουσελάς, ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων κ. Αγγ. Αντωνόπουλος και η πρόεδρος του Ο.Ν.Α. του δήμου Αθηναίων κα. Τούλα Ψαράκη.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου έστειλε εκπρόσωπο της την αδελφή της Ελένη.
Επιστολές και μηνύματα για την μη παρουσία τους στην εκδήλωση και με τις ευχές τους απέστειλαν: ο βουλευτής της Ν.Δ. του Ν. Μεσσηνίας κ. Ιωαν. Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Κ. Κόλλιας και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας κ’ Ολυμπίας κκ. Χρυσόστομος, που απέστειλε όμως σαν εκπρόσωπο του τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σταύρου ο οποίος και ευλόγησε την πίτα του Συλλόγου.
Επίσης στην εκδήλωση ήταν παρόντες Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Γεν. Γραμματείς συλλόγων της Αθήνας όπως οι κύριοι: Κ. Αδαμόπουλος, Ν. Βορρές, Στ. Χάρταλος, Γ. Χριστόπουλο, Ν. Καρυώτη κ.α.
Να πούμε επίσης ότι υπήρξαν και κάποιες απουσίες, των μελών του Δ.Σ.: Μίμη Ντρούλια, που μαζί με την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. οργάνωσαν την όλη εκδήλωση, αλλά μια ανειλημμένη υποχρέωσή του στην Κυπαρισσία τον κράτησε μακριά μας, Ηλία Γιαννόπουλο και Ηλία Παρασκευόπουλο που έλειπαν στο εξωτερικό.  
Την εκδήλωση συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων-συνδέσμων Τριφυλίας κ. Πάνος Λούτος.

Δ. Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα