Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Με ηχηρά πολιτική μηνύματα ο εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους

ΕΝΩΤΙΚΟΣ παρά το κρύο και την βροχή ήταν ο εορτασμός του θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά με κορύφωση την λιτανεία της Ιερής εικόνας λίγο μετά τις 11 το πρωί στους δρόμους της πόλης που διεξάγεται η ετήσια εμποροπανήγυρη.  
Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στο Ι.Ν. Παναγίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ πριν την ακολουθία της λιτανείας ο Μητροπολίτης Νέας Σμήρνης κ .Συμενών αναφέρθηκε στο θαύμα ζωής του Αγίου και τις σύγχρονες διδαχές στην Πολυαρχιερατική λειτουργία παρουσία των υπόλοιπων ιεραρχών που ήρθαν να τιμήσουν την ημέρα.
Ακολούθησε λιτανεία και δέηση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών όπου ο Τριφυλίας- Ολυμπίας ευχαρίστησε τους συλλειτουργούς ιεράρχες κάνοντας λόγο για φώτιση που σε δύσκολες στιγμές πρέπει να έρθει στον δοκιμαζόμενο λαό μας.

ΤΟ ΚΩΔΩΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ
Σε δηλώσεις τους στην λιτή δεξίωση που ακολούθησε στο πρώην Δημαρχείο Φιλιατρών ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι "εύχομαι χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν και ο Άγιος Χαράλαμπος να σκέπει τη πόλη και όλο το Νομό για να λυθούν τα προβλήματα και να εισέλθουμε σε άλλη τροχιά ανάκαμψης που χρειάζεται ο τόπος μας", ενώ η ευχή άλλων φορέων ήταν 'η σημερινή ημέρα να φωτίσει την Μέρκελ να βγούμε από την αυτή την στενωπό' , ωστόσο ο Αντιπριφερειάρχης ο κ. Πανα. Αλευράς τόνισε ότι οι "πιστοί αψήφισαν το κρύο και έδωσαν το παρών, εμείς ευχόμαστε να δίνει ο Άγιος δύναμη στους πολιτικούς να βοηθήσουν τον τόπο με ξεκάθαρες λύσεις και τους πιστούς να αγωνίζονται για την αισιοδοξία που χρειαζόμαστε ως εφόδιο διότι αυτή χαρακτηρίζει το μέλλον".
Ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Μπάμης ευχήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος "να δίνει δύναμη σε όλο το κόσμο και να αλλάξει η κατάσταση στην χώρα μας, καθώς ζούμε δύσκολες οικονομικές μέρες", ενώ ο Οικοδεσπότης Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας θεώρησε ότι το ψιλόβροχο ήταν αγίασμα με την Παντριφυλιακή εορτή που εισρέουν προσκυνητές από όλη την Πελοπόννησο και συμπλήρωσε ότι "μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε παρά την οικονομική συγκυρία στην οποία θύματα είναι οι πολίτες για όσους τα σχεδιάζουν καθώς εμείς θέλουμε τους πολιτικούς μας να είναι πιο κοντά στους πολίτες και όταν συνήθως ακούμε πολίτες να λένε τα παράπονα τους στο Δήμαρχο, αναρωτιόμαστε πως να ικανοποιηθούν αιτήματα της κοινωνίας όταν πόροι περικόπτονται και το κράτος με την τρόκια να τσακίζει το κόσμο με φόρους και χαράτσια".
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πουλοκέφαλος ευχήθηκε υπενθύμισε ότι ο κόσμος διέρχεται δύσκολες στιγμές ωστόσο "πρέπει να περάσουμε την φουρτούνα της οικονομικής κρίσης ιδίως για τους Μεσσήνιους που προσπαθούν για το αύριο', ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αδαμόπουλος μίλησε για δύσκολη πορεία της πατρίδας που πρέπει να ξεπεράσουμε, εξηγώντας ότι "οι επιχειρήσεις έχουν δυσκολίες και για αυτό επικοινώνησε με επαγγελματίες προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα δίνοντας εμφαση στην καταπολέμηση του παραεμπορίου με ελέγχους σε Κυπαρισσία και Κοπανάκι" ενώ σε ερώτησή μας για την μείωση συνδρομών επανέλαβε ότι συγκταλέγεται μέσα στις προτεραιότητές του.
ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜ. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ
Ο κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης κατέληξε λέγοντας ότι "βιώνουμε μια δύσκολη οικονομική καμπή καθώς η κατάσταση είναι άσχημη παρά τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που δεν άκουσαν το καμπανάκι που έκρουσε ο κ. Σαμαράς με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην λύση μιας σκληρής συμφωνίας για να μην οδηγηθούμε στη χρεωκοπία" υπογραμμίζοντας ότι "πιστεύυω στις δυνατότητες των Ελλήνων" εκτιμώντας ότι μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές αλλά επιβεβαίωσε ότι οι αλλαγές θα είναι επώδυνες και βαρύ το τίμημα για την δανειακή σύμβαση η οποία "μας οδήγησε στο σημείο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, και όφειλε η τότε κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου να πάει σε λύσεις όταν η χώρα διέθετε διαπραγματευτικά ατού"...
ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα