Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Είμαστε ο μεταρρυθμιστικός τρίτος πόλος στο πολιτικό σκηνικό

Συνέντευξη Τύπου της προέδρου του κινήματος, Ντόρας Μπακογιάννη, για τις εκλογές.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Αναφερόμενη στο διακύβευμα των εκλογών τόνισε: «Στις 6 Μαΐου κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας, γιʼ αυτό με καθαρή συνείδηση, με αυτοπεποίθηση, με εμπιστοσύνη, αλλά κυρίως με τη συνέπεια που μας χαρακτηρίζει, ζητάμε από τους πολίτες να ψηφίσουν λύσεις και όχι διαπιστώσεις. Ζητάμε να ψηφίσουν θετικά, να δημιουργήσουν με την ψήφο τους ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό ευρωπαϊκό, τρίτο πόλο στο σκηνικό. Ζητάμε να ψηφίσουν το μόνο κόμμα που σήμερα απευθύνεται ειλικρινά στους Έλληνες, λέγοντάς τους πριν από τις εκλογές ότι ψηφίζετε ένα κόμμα που θα συνεργαστεί για την ευρωπαϊκή Ελλάδα, αλλά και θα βάλει φρένο στους δύο αδιόρθωτους που ακόμα δεν πήραν τα μηνύματα της κοινωνίας. Ζητάμε να ψηφίσουν τη Δημοκρατική Συμμαχία και να μας βάλουν δυνατά στην επόμενη Ελληνική Βουλή».
Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης τύπου.

Ντόρα Μπακογιάννη: Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας, χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη. Η χώρα βρίσκεται και επίσημα στην προεκλογική περίοδο. Στις 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης.
Ξέρω ότι όλοι λίγο-πολύ θα μιλήσουν γιʼ αυτή την κρισιμότητα, το εννοούν όμως πραγματικά, είναι ειλικρινείς στον κόσμο στον οποίο απευθύνονται; Για μένα, για όλους εμάς στη Δημοκρατική Συμμαχία, δεν πρόκειται για μια απλή παραδοχή, δεν είναι σχήμα λόγου ή περισσότερο από όλα δεν είναι σύνθημα. Είναι η απόλυτη αλήθεια, πάνω στην οποία δημιουργήσαμε το κόμμα μας, συγκροτήσαμε τον πολιτικό μας λόγο και τις προτάσεις τις οποίες καταθέσαμε.
Είναι η μεγάλη ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και τους ανθρώπους της, είναι η φιλοσοφία που θα διαπνέει την προεκλογική μας παρουσία. Τις προτάσεις που οι πολίτες πρέπει να συγκρίνουν και τα διλήμματα στα οποία η κοινωνία οφείλει να απαντήσει. Η πραγματικότητα είναι ότι η κρίση ανέτρεψε τα πάντα στη ζωή των ανθρώπων και δυστυχώς δεν έχει τελειώσει.
Εκείνοι οι πολίτες που πηγαίνουν στις κάλπες με την αντίληψη ότι τα χειρότερα πέρασαν οριστικά, γελιούνται. Εκείνοι οι πολιτικοί που υποστηρίζουν ή που συμπεριφέρονται σαν τα χειρότερα να έχουν περάσει οριστικά, κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Όλοι γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά δυστυχώς συνεχίζουν να λένε ψέματα. Οι δύο είναι αδιόρθωτοι και οι υπόλοιποι επτά εκμεταλλεύονται το θυμό και την απόγνωση των πολιτών προτείνοντας πράγματα τρελά. Ναι, τρελά, που θα οδηγήσουν στην καταστροφή.
Οι δύο παραμένουν αδιόρθωτοι, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα μηνύματα που έρχονται από την Ευρώπη, προσπερνούν αδιάφορα τα σημάδια που δείχνουν την εξέλιξη της κρίσης στην Ισπανία, που αν χρειαστεί να τη σώσουν οι Ευρωπαίοι είναι πολύ πιθανόν να επιλέξουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Ιδίως αν εν τω μεταξύ η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές έχει αποτύχει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.
Οι δύο παραμένουν αδιόρθωτοι, με πολιτικές και νόμους σαν κι αυτόν που χάρισαν στον εαυτό τους τα δάνεια που πήραν από τις τράπεζες. Άραγε πιστεύουν πραγματικά ότι θα κάνουν τον κόσμο με αυτή τη λογική να ξαναπιστέψει στην πολιτική; Με ανήθικες αντιδεοντολογικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις σαν κι αυτή που τους επιτρέπει να μετατρέπουν σε πολιτικό χρήμα λεφτά των φορολογουμένων, για να κάνουν εκλογές, θα πείσουν ότι θέλουν να αφήσουν πίσω τους τον κακό τους εαυτό;
Οι δύο παραμένουν αδιόρθωτοι, καθώς αντί να μιλήσουν καθαρά για το πώς θα αλλάξουν το κράτος με τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες και τις υπερβολές τους, ψηφίζουν ακόμα και λίγες ώρες πριν διαλυθεί η Βουλή ρουσφετολογικές διατάξεις και τροπολογίες, παροχές προς το κράτος και την οργανωμένη πελατεία τους.
Προωθούν ακόμα και σήμερα προεκλογικές προσλήψεις. Προβάλλουν τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά, αλλά δεν έχουν βρει μισή κουβέντα για να δικαιολογήσουν ούτε τους παλικαρισμούς και τα νταηλίκια που έδιωξαν την τρόικα και οδήγησαν στο να ξανάρθει με μέτρα επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια, ούτε για το αντιευρωπαϊκό και αντιμνημονιακό ντελίριο 18 ολόκληρων μηνών.
Με τέτοια σταθερότητα, συνέπεια και ψυχραιμία θα συμπεριφερθούν και στους επόμενους μήνες, όταν η χώρα θα χρειαστεί 13 με 15 δισεκατομμύρια. Και πως θα καταφέρουν πραγματικά να συνεννοηθούν, για να βρουν αυτά τα λεφτά, όταν δε βρήκαν 350 εκατομμύρια και οδηγηθήκαμε σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων; Πόσο ακόμα μπορούμε να αντέξουμε κοψίματα μισθών και συντάξεων, για να βολεύονται οι κομματικοί στρατοί που υπηρετεί το μοντέλο της κρατικοδίαιτης ανάπτυξης;
Οι υπόλοιποι εκμεταλλεύονται το θυμό του κόσμου και προτείνουν πράγματα τρελά, που θα οδηγήσουν στην καταστροφή. Τη μια στιγμή μιλούν για μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του χρέους. Την άλλη λένε ότι θέλουν ευρώ, όχι όμως τους δανειστές.
Ξέρουν ότι όλα αυτά είναι ψέματα, αλλά και μια που δε σκοπεύουν να αναλάβουν καμία κυβερνητική ευθύνη, κάνουν τους τσάμπα παλικαράδες. Δε λένε όμως πως θα συνεχίσει να λειτουργεί έστω και στοιχειωδώς την επόμενη ώρα αυτών των ηρωικών παρεμβάσεων μια χώρα με έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών 9% του ΑΕΠ, όταν η Αργεντινή θυμίζω χρεοκόπησε με μόλις 1% του ΑΕΠ.
Πως μία χώρα χωρίς ρευστότητα με μηδενικά σχεδόν συναλλαγματικά αποθέματα και απελπιστικά αρνητικό εξωτερικό ισοζύγιο θα μπορέσει να αγοράζει τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα; Πως θα εισάγουν πρώτες ύλες και εμπορεύματα οι επιχειρήσεις και φυσικά πως θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται μισθοί, συντάξεις και τα σωστά κοινωνικά επιδόματα;
Ταΐζουν το λαό με ψέματα, με μαγικές λύσεις, μέσω ΑΟΖ, Ρώσων, Κινέζων και άλλων διαφόρων εξωτικών όντων. Οι Κινέζοι όμως κυρίες και κύριοι έχουν δικό τους οίκο αξιολόγησης, τον «Dag Own» που υποβάθμισε την Ελλάδα στην απόλυτη χρεοκοπία.
Οι Ρώσοι αν έπρεπε να σώσουν την Ελλάδα θα έπρεπε να δώσουν τα μισά συναλλαγματικά τους αποθέματα, ενώ τους αδερφούς Λευκορώσους τους έδωσαν με σκληρούς όρους να αποκρατικοποιήσουν τα πάντα προς όφελός τους μόλις 3 δισεκατομμύρια ευρώ, με μεγαλύτερα επιτόκια από αυτά που μας δανείζουν οι Ευρωπαίοι.
Εκείνοι που μοιράζουν ήδη χρήματα από την ΑΟΖ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ανάμεσά τους και ο κ. Σαμαράς, παραλείπουν να πουν ότι οι Κύπριοι που ανακήρυξαν την ΑΟΖ το 1998 ξεκίνησαν τις αδειοδοτήσεις το 2007 και δεν περιμένουν το πρώτο ευρώ παρά το 2016 με τις δηλώσεις του αρμόδιου Κύπριου Υπουργού.
Έτσι έχουν τα πράγματα. Με αυτά τα δεδομένα η επόμενη Βουλή, αν έχουμε από τη μία Κυβέρνηση αδιόρθωτων Σαμαράς-Βενιζέλος και από την άλλη Καμμένος-ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσή Αυγή-ΛΑΟΣ-ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, με 120 και 130 Βουλευτές, θα είναι κόλαση.
Πως θα μπορέσει να προωθήσει μια τέτοια Κυβέρνηση αποτελεσματικά μεταρρυθμίσεις, όταν δεν μπόρεσε η Κυβέρνηση με 250 Βουλευτές που στηριζόταν από τα δύο κόμματα; Πως θα έρθουν επενδυτές σε μια χώρα όπου θα είναι όσο ποτέ ισχυρά τα πολιτικά άκρα και η οποία είτε ούτως είτε άλλως έχει χρεοκοπήσει και αποκοπεί από τις διεθνείς αγορές;
Χωρίς επενδύσεις πως θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, πως θα ανακάμψει η οικονομία, για πόσο καιρό αντέχει μια κοινωνία ένα εκατομμύριο ανέργους; Είναι δυνατόν οι δύο αδιόρθωτοι και όσοι προτείνουν πράγματα τρελά να δώσουν διέξοδο στο αδιέξοδο των πολιτών; Θα αφήσουν οι πολίτες την πιο κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή να οδηγηθούμε στην καταστροφή;
Στις 6 Μαΐου κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας, γιʼ αυτό με καθαρή συνείδηση, με αυτοπεποίθηση, με εμπιστοσύνη, αλλά κυρίως με τη συνέπεια που μας χαρακτηρίζει, ζητάμε από τους πολίτες να ψηφίσουν λύσεις και όχι διαπιστώσεις.
Ζητάμε να ψηφίσουν θετικά, να δημιουργήσουν με την ψήφο τους ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό ευρωπαϊκό, τρίτο πόλο στο σκηνικό. Ζητάμε να ψηφίσουν το μόνο κόμμα που σήμερα απευθύνεται ειλικρινά στους Έλληνες, λέγοντάς τους πριν από τις εκλογές ότι ψηφίζετε ένα κόμμα που θα συνεργαστεί για την ευρωπαϊκή Ελλάδα, αλλά και θα βάλει φρένο στους δύο αδιόρθωτους που ακόμα δεν πήραν τα μηνύματα της κοινωνίας. Ζητάμε να ψηφίσουν τη Δημοκρατική Συμμαχία και να μας βάλουν δυνατά στην επόμενη Ελληνική Βουλή.
Επίσης θέλω να πω ότι σήμερα θα σας δοθούν τα ονόματα της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα. Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογών της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ο Διονύσης Χατζηδάκης, ένας άνθρωπος που έχει δώσει πολλές μάχες και τις έχει κερδίσει όλες, ένας άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, ένας άνθρωπος που συνδέεται με αυτό που λέγεται καθημερινά προβλήματα των Ελλήνων και βιώνει τον παλμό των προβλημάτων καθημερινά από το Δημαρχείο του.
Για μένα είναι χαρά και τιμή, αλλά και με συγκίνηση πρέπει να σας πω βλέπω το Διονύση Χατζηδάκη μπροστάρη σε αυτόν τον αγώνα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Όλα τα υπόλοιπα ονόματα, θα σας δοθούν από τους συνεργάτες μου λίγο αργότερα και τώρα είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις.
Δημοσιογράφος: Προχθές ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι θα προσπαθήσει να τροποποιηθεί το μνημόνιο και βγάλατε μια ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνετε να εννοηθεί ότι είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Θεωρείτε ότι είναι πραγματικά μια κίνηση προεκλογική του κ. Σαμαρά κάτι σαν αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου στην έκθεση Θεσσαλονίκης ότι λεφτά υπάρχουν;
Ντόρα Μπακογιάννη: Η πραγματικότητα είναι ότι τα δύο κόμματα έχουν υπογράψει τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη πενταετία. Έχουν υπογράψει και έχουν ψηφίσει και στη Βουλή το σύνολο αυτών των υποχρεώσεων. Άρα το να λέει κανείς εκ των υστέρων ότι αυτό το οποίο έχει υπογράψει μπορεί να το αλλάξει, είναι αμφισβητούμενης αξιοπιστίας.
Αυτό το οποίο εμείς προτείναμε, είναι ακριβώς την εφαρμογή του σχεδίου 2020 το οποίο σας καταθέσαμε, που προβλέπει συγκεκριμένα όχι μείωση μισθών, αλλά μείωση φόρων, έχει το ταμείο με το Marshall plan, το οποίο προβλέπει χρήματα στην πραγματική οικονομία και για να μπορέσει να στηρίξει νέες επενδύσεις και το οποίο έχει την υπογραφή του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Ευρωπαϊκή Βουλή.
Δημοσιογράφος: Κυρία Πρόεδρε στην έκθεσή του ο κ. Μπαρόζο ζητά νέες περικοπές. Εσείς μπορεί να προτείνατε ένα πρόγραμμα στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, αλλά φαίνεται ότι επιμένουν στην Commission.
Ντόρα Μπακογιάννη: Κάνει λάθος ο κ. Μπαρόζο κ. Αρμένη. Κάνει λάθος διότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας δεν είναι η περαιτέρω μείωση μισθών. Το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας και δε θα κουραστώ να το λέω είναι τα 250 αντικίνητρα στην επιχειρηματικότητα, είναι οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές. Διότι αν ο κ. Μπαρόζο είχε δίκιο τότε η Βουλγαρία θα είχε πνιγεί στις επενδύσεις, δεν έχει όμως πνιγεί στις επενδύσεις η Βουλγαρία. Η Ελλάδα λοιπόν έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, έχει περιθώριο για να διορθώσει το κράτος της κι από την ώρα που θα διορθώσει το κράτος της οι επενδύσεις θα έρθουν. Κίνητρα υπάρχουν σήμερα για να έρθουν, οικονομικά κίνητρα, αξιοπιστία χρειάζονται οι επενδύσεις και αλλαγή του κράτους και αυτό προτείνουμε εμείς και αυτό θα είναι και καθοριστικό στην αυριανή μας παρουσία για την οποιαδήποτε συνεργασία χρειάζεται.
Δημοσιογράφος: Κυρία Πρόεδρε χθες ανακοινώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία τα ονόματα των υποψηφίων Βουλευτών. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο κ. Σιμπιλίδης που έριξε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και άλλα στελέχη που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Θα ήθελα ένα σχόλιο γιʼ αυτό.
Ντόρα Μπακογιάννη: «Μωραίνει κύριος». Μου είναι αδιανόητο για έναν άνθρωπο ο οποίος έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του 47%. Αλλά κυρίως μιας κυβέρνησης που άλλαζε την πορεία της χώρας, διότι η χώρα εκείνη την εποχή θυμίζω είχε δύο πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, κάτι που είναι ζητούμενο για το 2013 σήμερα. Είχε προχωρήσει σε βαθιές διαθρωτικές αλλαγές και αν συνέχιζε η πορεία αυτής της κυβέρνησης η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει σήμερα στο σημείο στο οποίο έφθασε. Πέραν του χτυπήματος στην καρδιά του Νεοδημοκράτη, η παρουσία σήμερα του κ. Συμπιλίδη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας δυστυχώς επιβεβαιώνει την λογική η οποία βάζει το οποιοδήποτε προσωπικό όφελος πάνω από το συμφέρον της χώρας.
Δημοσιογράφος: (Μιλάει εκτός μικροφώνου). Κυρία Μπακογιάννη, είπατε προχθές ότι έχουμε μία εικόνα, εάν έχουμε δέκα κόμματα μες στη Βουλή. Εσείς είχατε πει την πρόταση αν θυμάμαι καλά, είχατε ζητήσει εκλογές για τη διέξοδο από την κρίση που υπήρχε. Δηλαδή εκείνες οι εκλογές ήταν λάθος;
Ντόρα Μπακογιάννη: Ακούστε. Καταρχήν ποτέ δεν μπορεί κανένας να μπει στη λογική ότι είναι λάθος να μιλήσει ο λαός, αλλά ο λαός πρέπει όμως να ξέρει τι επιλογές έχει και εγώ επειδή δεν μασάω τα λόγια μου και επειδή εμείς στη Δημοκρατική Συμμαχία δημιουργηθήκαμε για να είμαστε χρήσιμοι στη χώρα την ώρα της μεγαλύτερης κρίσης δεν πρόκειται να χαϊδέψω αυτιά και είμαι υποχρεωμένη να πω αυτό το οποίο νιώθω. Μία Βουλή που θα έχει ενισχυμένα τα άκρα, είτε την άκρα δεξιά είτε την άκρα αριστερά είτε την όποια ανεύθυνη λαϊκίστικη παρουσία, θα είναι μία Βουλή η οποία δεν θα μπορέσει να στηρίξει τον ελληνικό λαό στην μεγαλύτερη ανάγκη του, στην μεγαλύτερη κρίση του. Είμαι μάνα, πρωτίστως είμαι μάνα και ξέρω πάρα πολύ καλά το διακύβευμα για τα παιδιά, για τα εγγόνια μας, για τους νέους ανθρώπους που σήμερα δεν βλέπουνε μέλλον και είμαι υποχρεωμένη με όση δύναμη έχει η ψυχή μου να το πω όσο πιο καθαρά γίνεται.
Δημοσιογράφος: Κυρία Πρόεδρε, ο κ. Σαμαράς εχθές αναφερόμενος εμμέσως και στο δικό σας κόμμα χαρακτήρισε μικρότερα κόμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σύστημα σωσίβια του ΠΑΣΟΚ. Έχετε καμία απάντηση;
Ντόρα Μπακογιάννη: Είναι ανάξιο οποιουδήποτε σχολιασμού. Η συνέπεια της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις αρχές της, στον τρόπο με τον οποίον πολιτεύτηκε δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ας κοιτάξει αλλού να βρει ανθρώπους ή κόμματα τα οποία άλλα λέγανε τον έναν χρόνο και άλλα λένε τον επόμενο και κάνουνε τις γνωστές τούμπες.
Δημοσιογράφος: Κυρία Μπακογιάννη, η διαφωνία σας με τον κ. Μάνο ήταν στο ποιος θα είναι τελικώς επικεφαλής στο νέο σχηματισμό που θα γινόταν άμα υπήρξε κάποια συναίνεση των κομμάτων;
Ντόρα Μπακογιάννη: Την διαφωνία μας με τον κ. Μάνο, νομίζω την έχω παρουσιάσει εκτενέστατα. Η Δημοκρατική Συμμαχία με συνέπεια, από την πρώτη στιγμή έκανε όλες τις προτάσεις συνεργασίες οι οποίες ήτανε εφικτές. Αντιλαμβάνεστε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι σήμερα το μόνο κόμμα που πλέον οι μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων το δίνουνε σταθερά μέσα στη Βουλή. Η πρόσκλησή μου προς όλους τους πολίτες οι οποίοι πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις είναι πραγματικά να ψηφίσουν τη Δημοκρατική Συμμαχία έτσι ώστε να υπάρχει στη Βουλή αύριο αυτή η δυνατή, συνεπής, μεταρρυθμιστική φωνή. Κατά τα λοιπά το θέμα για μένα έκλεισε, δεν πρόκειται να μπω σε καμία αντιδικία με κανέναν.
Δημοσιογράφος: Επειδή δείχνουν οι δημοσκοπήσεις όπως είπατε και εσείς και η χθεσινοβραδινή στον ALPHA έδειξε ακριβώς το ίδιο πράγμα, ότι είσαστε στη Βουλή με οκτώ βουλευτές, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: Αδυνατώ να καταλάβω πώς γίνεται από τη μία να λέτε ότι αυτά τα κόμματα που θα βρίσκονται στη Βουλή δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του λαού και από την άλλη ενώ θα είσαστε και εσείς στη Βουλή θα κληθείτε κάποια στιγμή να συνεργαστείτε και μου έχετε απαντήσει και μένα κατά καιρούς ότι ναι, πραγματικά θα συμμετέχω σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Πώς θα γίνει, πώς θα καταφέρετε να τα ταιριάξετε αυτά;
Ντόρα Μπακογιάννη: Για να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει πρώτα απʼ όλα να αποδεχθούν τη βούληση του λαού και τα δύο κόμματα, μιλάω για το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση. Δεύτερη προϋπόθεση αποτελεί η προγραμματική συμφωνία η οποία θα πρέπει να υπάρξει μεταξύ όποιων θέλουν να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά και να βοηθήσουνε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας. Εδώ λοιπόν η Δημοκρατική Συμμαχία λέει απʼ την αρχή ναι, εμείς είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας. Δεν επενδύσαμε ποτέ στο λαϊκισμό, δεν επενδύσαμε ποτέ στη δίκαιη οργή που νιώθουν σήμερα οι Έλληνες. Αλλά για να συνεργαστούμε έχουμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις τις οποίες επίσης με καθαρότητα έχουμε πει στον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα