Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Κυπαρισσία 12- 06 -2014
ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                            Αρ. Πρωτ: 14311
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Διεύθυνση: Δημαρχείου 2, Κυπαρισσία ΠΡΟΣ
Τηλ: 2761360720 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “θΑΡΡΟΣ”
Fax: 2761062116 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
E-mail: dim@trifylias.gr                                                         

ΘΕΜΑ: “ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ”

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Απαντώντας σε σχόλιο της εφημερίδας σας για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας σας γνωρίζουμε τα εξής:
Καμιά αναστάστωση δεν έχει προκληθεί στους κατοίκους της Τριφυλίας από τις αποφάσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης (Α'/θμιας και Β/θμιας). Πολύ δε περισσότερο δεν έχει γίνει καμιά μεθόδευση για υποβαθμίσεις και οριστικά “λουκέτα” σε σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας.
Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας έχει εισηγηθεί υπέρ της συνέχισης της προηγούμενης κατάστασης όσον αφορά τις σχολικές περιφέρειες, δηλαδή δεν εισηγήθηκε καμιά μεταβολή της υφιστάμενης κατάστασης.
Πιο συγκερκιμένα:
Στην πόλη των Γαργαλιάνων λειτουργούν δύο 2/θέσια Νηπιαγωγεία και δύο  Δημοτικά. Το ένα 12/Θ  με αναμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα και το άλλο  6/θέσιο.
Η πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής και στη συνέχεια η απόφαση του Δ/ντή Α'θμιας Εκπαίδευσης έλαβε σοβαρά υπόψη τους παιδαγωγικούς λόγους ότι δηλ. τα νήπια που θα φοιτήσουν στο 1ο Νηπιαγωγείο και στη συνέχεια στο 2ο Δημοτικό να μην αλλάξουν σχολικό περιβάλλον.
Στην πόλη της Κυπαρισσίας οι σχολικές περιφέρειες είναι αυτές που λειτούργησαν και την προηγούμενη σχολική χρονιά. Τα όρια όμως εδώ διαφοροποιούνται ως προς τη φοίτηση των προνηπίων-νηπίων στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία της Πόλης που είναι το 2ο (Άνω Πόλη) και το 3ο (Παραλία). Νήπια  που επιθυμούν οι γονείς τους να φοιτήσουν στα ολοήμερα μπορούν να εγγραφούν ακόμη και αν ανήκουν στην περιφέρεια του 1ου Νηπιαγωγείου. Πολλά νήπια που δεν θα  μπορέσουν να εγγραφούν στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία, θα επιστρέψουν στο 1ο Νηπιαγωγείο που λειτουργεί κλασσικό. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι πολλά προνήπια παραμένουν στον Παιδικό Σταθμό και δεν εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία.

Όσον αφορά την απόφαση της Β/θμιας για χωροταξική κατανομή των μαθητών  πράγματι εκ παραδρομής οι κοινότητες Μουζακίου και Πύργου είχαν ενταχθεί στη Σχολική Περιφέρεια Χώρας (αριθμ. Απόφασης  4552/26.05.2014) η οποία όμως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Διευθυντή σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες τροποποιήθηκε (αριθ. Απόφασης 4578/27.05.2014).
Τέλος, για την κατανομή των μαθητών από Μουζάκι και Πύργο στο ΕΠΑΛ Μεσσήνης είναι ηλίου φαεινότερο ότι ήταν λάθος τυπογραφικό. Όταν οι Τ.Κ. Χώρας, Μυρσινοχωρίου κλπ εντάσσονταν στη σχολική περιφέρεια Κυπαρισσίας, ήταν δυνατόν οι Τ.Κ. Μουζακίου και Πύργου να ενταχθούν στη σχολική περιφέρεια Μεσσήνης;
Είναι απορίας άξιο ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετούν αυτές οι ψευδείς ειδήσεις και σε τι αποσκοπούν. Ο χώρος της Παιδείας είναι ευαίσθητος, δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση  όταν μάλιστα οι εκλογές τελείωσαν και οι δημότες αποφάσισαν, Εξ' άλλου  την εκπαιδευτική πολιτική την ασκεί η κεντρική εξουσία και όχι οι Δήμοι. 
                                                                                                                                               Με τιμή,
                                              
                      Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος 
                                  για θέματα Παιδείας


                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα