Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

10 εκπληκτικές χρήσεις του καφέ που δεν ξέρατε

 Αποτέλεσμα εικόνας για 10 εκπληκτικές χρήσεις του καφέ που δεν ξέρατε
Καφές!  Ένα ποτό που απολαμβάνουν παντού στον κόσμο. Βέβαια ενώ άλλοι προτιμούν να πίνουν τον ζεστό η παγωμένο καφέ, πολλοί άλλοι ενδιαφέρονται για τους κόκκους του καφέ. Ναι, καλά ακούσατε. Υπάρχουν δέκα λόγοι για να χρησιμοποιήσετε τον καφέ εκτός από να τον πιείτε.
#1 Κρέμα για κυτταρίτιδα
Εάν έχετε αγοράσει ποτέ ένα προϊόν για να βοηθήσει στην μείωση της κυτταρίτιδας,  μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η καφεΐνη χρησιμοποιείται σαν βασικό  συστατικό. Αν θέλετε να κάνετε σύσφιξη με λιγότερα χρήματα, χρησιμοποιήστε λίγο λάδι και καφέ για να δημιουργήσετε μια σπιτική κρέμα  κυτταρίτιδας παρόμοια με τις κρέμες που υπάρχουν  στα καταστήματα.
Δείτε το σχετικό βίντεο
#2 Για ωραία μαλλιά

Για τα  σκούρα μαλλιά, οι κόκκοι του καφέ μπορούν να τα γεμίσουν με δύναμη και να τους δώσουν μια πιο λαμπερή εμφάνιση. Πριν το λούσιμο, κάντε απολέπιση στα βρεγμένα μαλλιά σας με μια χούφτα καφέ, στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Οι κόκκοι θα αφαιρέσουν οποιαδήποτε συσσώρευση έχει μείνει πάνω στα μαλλιά από τα προϊόντα για τα μαλλιά και θα τα κάνει γυαλιστερά και λεία.
#3 Αφαιρεί τις σακούλες κάτω από τα μάτια
Ο καφές έχει την δύναμη να σας ξυπνά το πρωί, οπότε η χρήση του για να καταπολεμήσει τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ακούγεται κάτι το φυσικό. Ανακατέψτε λίγους κόκκους καφέ με λίγο ελαιόλαδο για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της εμφάνισης του δέρματος κάτω από τα μάτια σας.
#4 Καθαρίζει την σχάρα ψησίματος
Ο καθαρισμός της σχάρας είναι ένας πονοκέφαλος. Για πιο εύκολο καθάρισμα, βάλτε λίγους κόκκους καφέ σε ένα σφουγγάρι και τρίψετε την σχάρα, στη συνέχεια, απλά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
#5 Εξουδετερώνει τις οσμές
Το ψυγείο, που είναι συχνά γεμάτο από πολλά διαφορετικά είδη τροφίμων, μπορεί εύκολα να πάρει λίγη άσχημη μυρωδιά. Έχοντας ένα φλιτζάνι με κόκκους καφέ στο ψυγείο θα βοηθήσει να εξουδετερωθούν οι οσμές.
#6 Είναι φυσικό καθαριστικό
Οι κόκκοι του καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ένα χωρίς χημικές ουσίες καθαριστικό. Δρουν σαν απορρυπαντικό κατάλληλο για κατσαρόλες, τηγάνια και άλλες επιφάνειες. Είναι επίσης πολύ φθηνότερο από ό, τι τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού!
#7 Λίπασμα
Ο Καφές μπορεί να δράσει σαν ένα καλό λίπασμα, επειδή είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά όπως το άζωτο και κάλιο. Χρησιμοποιήστε τον για να βοηθήσετε τα φυτά σας.
#8 Εναντίον των ψύλλων
Αν ο σκύλος σας έχει ψύλλους, χρησιμοποιήστε υγρούς κόκκους  καφέ και κάντε μασάζ στο τρίχωμα του. Θα απομακρύνει του ψύλλους και το σκυλί σας θα μυρίζει υπέροχα!
#9 Απωθεί τις σφήκες
Αν έχετε πρόβλημα με τις σφήκες στο σπίτι, οι κόκκοι του καφέ μπορεί να βοηθήσουν. Τοποθετήστε λίγους κόκκους σε ένα βάζο που αντέχει την φωτιά και ανάψτε τους για να δημιουργηθεί καπνός που θα σας βοηθήσει να διώξετε τις σφήκες.
#10 Φύλακας στον κήπο σας
Δείτε το σχετικό βίντεο
Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στον κήπο σας με τα μυρμήγκια και τα σαλιγκάρια, απλώστε μερικούς κόκκους καφέ πάνω στο έδαφος. Η έντονη μυρωδιά είναι αρκετή για να τους απομακρύνει από τα φυτά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα