Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Βολές Κατσίβελα στο ΥΠΕΚΑ για Λιγνιτωρυχείο και αντιδιαστολή με Κυπαρισσιακό

Το ΥΠΕΚΑ καταφέρεται εναντίον των πολιτών της περιοχής 
Βολές εξαπέλυσε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα του λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία που ανακινείται, και μάλιστα έκανε παραλληλισμό και αντιδιαστολή με το ζήτημα του Κυπαρισσιακού, τονίζοντας πως «το ΥΠΕΚΑ καταφέρεται εναντίον των πολιτών της περιοχής».
Ο κ. Κατσίβελας σε χθεσινή του δήλωση είπε: «Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το θέμα της αδειοδότησης και ενδεχόμενης λειτουργίας του λιγνιτωρυχείου στην περιοχή της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και στα όρια της πόλης επανέρχεται και, μάλιστα, επανέρχεται κατά κάποιον τρόπο που μόνο έκπληξη μπορεί να μας δημιουργήσει. Αυτό το οποίο έχουμε δηλώσει από τα τέλη του 2014, σε αντίστοιχο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν ότι η εκπεφρασμένη άποψη της κοινωνίας, των πολιτών, των παρατάξεων, όλων, ήταν ομόφωνη ως προς την άρνηση να αναπτυχθούν τέτοιες μονάδες στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας και ειδικότερα για τη συγκεκριμένη μονάδα. Εκεί είχαμε ξεκαθαρίσει και οριοθετήσει ότι η οικονομική δραστηριότητα κι ανάπτυξη στην περιοχή στοχεύουμε και ουσιαστικά αυτό έχει αποδείξει η ζωή, ότι προέρχεται απ’ τον πρωτογενή τομέα, που για μας είναι πολύ σημαντικός και είναι το ισχυρό όπλο του Δήμου Τριφυλία και των πολιτών, αλλά και βεβαίως απ’ την παροχή υπηρεσιών κυρίως μέσω της ανάπτυξης του τουρισμού. Και είχαμε ξεκαθαρίσει ότι τέτοιες μονάδες δεν ήταν δυνατόν να αλλοιώσουν και την
κατεύθυνση και το χαρακτήρα της ανάπτυξης της περιοχής. Φαίνεται ότι στο ΥΠΕΚΑ αλλιώς λειτουργούν και επανέρχεται το θέμα, το οποίο βεβαίως μπορεί να επανέλθει κατά τον οποιονδήποτε τρόπο. Το βέβαιον είναι ότι η άποψη των πολιτών, της κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Κατά συνέπεια, εμείς εμμένουμε και όχι με την έννοια της εμμονής, αλλά της απόλυτης συνείδησης ότι δεν είναι δυνατόν και δε θα επιτρέψουμε να αναπτυχθούν τέτοιες μονάδες.
Επιτρέψτε μου, όμως, να κάνω έναν παραλληλισμό και να σας πω ποια είναι η πικρία η οποία παρουσιάζεται μέσα στην κοινωνία και πρέπει κάποιοι να τη λάβουν πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους. Είχαμε ένα θέμα με την ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού κόλπου. Το ίδιο υπουργείο, οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι ίδιοι πολιτικοί εκπρόσωποι στέρησαν τη δυνατότητα της ανάπτυξης της περιοχής με τις πολύ λογικές προτάσεις και τις ήπιες μορφές ανάπτυξης τις οποίες πρότεινε ο Δήμος Τριφυλίας και ουσιαστικά ήταν το ζητούμενο όλων των κατοίκων της περιοχής. Και τότε, μ’ ένα απαγορευτικό διάταγμα – φιρμάνι, σταματήσανε όλα με την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος. Σήμερα, το ίδιο υπουργείο, οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι ίδιοι πολιτικοί εκπρόσωποι, ξαναφέρνουν κάτι που είναι πολύ χειρότερο για όλη μας την περιοχή. Κατά συνέπεια, κάπου δεν πάει η λογική, κάπου έχουν όλα σταματήσει, διώχνεται ο άνθρωπος απ’ την παρουσία του στον Κυπαρισσιακό κόλπο κι αν ήταν να σταμάταγε εδώ, θα λέγαμε ότι ήταν μια αντίληψη. Όμως, με την ενδεχόμενη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου πλέον είναι βέβαιο ότι μας θεωρούνε βλάκες να πω, ασήμαντους να πω, χωρίς αξία αυτή η κοινωνία, χωρίς σεβασμό αυτοί οι πολίτες; Ό,τι είναι και γίνεται αυτή την περίοδο απ’ το υπουργείο Περιβάλλοντος καταφέρεται εναντίον των πολιτών της περιοχής. Αυτό προκαλεί αγανάκτηση, αυτό προκαλεί θυμό και νιώθουμε ότι πλέον μας κοροϊδεύουνε. Είναι βέβαιον ότι η κοινωνία δεν πρόκειται ν’ αλλάξει γνώμη, είναι βέβαιον ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται ν’ αλλάξει γνώμη. Ας σταματήσουν εδώ, διότι δε θέλω να έχουμε κι άλλες συνέχειες».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα