Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ για το σκάνδαλο Novartis: Έφοδοι εισαγγελέων και κατασχέσεις υπολογιστών

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία για το υπό έρευνα σκάνδαλο της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες μετά την έφοδο στα κεντρικά γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας στη Μεταμόρφωση στις αρχές Ιανουαρίου άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας -κατόπιν εισαγγελικής εντολής- έκαναν «ντου» στο σπίτι τραγουδίστριας Χριστίνας Φαρμάκη, συζύγου Νίκου Μανιαδάκη, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών μπήκαν και τα αρχεία του εκλιπόντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου αλλά και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη!
Κατέσχεσαν υπολογιστές
Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την κατοικία της
Χριστίνας Φαρμάκη φέρονται να κατέσχεσαν υπολογιστές αλλά και έγγραφα σχετικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση, με στόχο να βοηθηθούν στην έρευνά τους. Επίσης έρευνα έγινε και στα γραφεία της εφημερίδας «Ακρόπολη» αλλά και στο σπίτι του εκδότη της Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο το περασμένο καλοκαίρι, όταν το αυτοκίνητό του τυλίχτηκε εν κινήσει στις φλόγες στην Αττική οδό. Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησαν επίσης σε κατασχέσεις υπολογιστών και εγγράφων, τα οποία και θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
H τρίτη έρευνα έγινε από τους αστυνομικούς στο σπίτι και το γραφείο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, από όπου επίσης κατασχέθηκαν υπολογιστές και έγγραφα. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν τα έγγραφα και τα αρχεία που κατασχέθηκαν θα φανούν χρήσιμα στην έρευνα των εισαγγελέων για την υπόθεση της Novartis.
Σημειώνεται ότι για το σκάνδαλο της Novartis διενεργείται έρευνα σε δύο επίπεδα, από τη μία, από την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, για διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακα της εταιρίας, και από την άλλη από τον επίκουρο εισαγγελέα διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis και τα υψηλόβαθμα στελέχη της.
(Με πληροφορίες από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα