Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τέλη κυκλοφορίας 2018: «Ψήνεται» ολιγοήμερη παράταση

Mετά τις 2:00 το μεσημέρι θα ληφθεί από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η απόφαση για την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2018.
Η παράταση αναμένεται να είναι ολιγοήμερη και κατά πάσα πιθανότητα η νέα προθεσμία θα λήγει στις 4 ή στις 5 Ιανουαρίου 2018.
Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που επιλέγουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στα γκισέ των υποκαταστημάτων των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ επιβαρύνονται με προμήθεια που φθάνει έως και τα 2 ευρώ. Για όσους επιλέγουν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) ή στα ΑΤΜ των τραπεζών οι πληρωμές πραγματοποιούνται χωρίς επιβαρύνσεις με προμήθειες.
Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά των τελών κυκλοφορίας που οφείλουν να πληρώσουν για το 2018 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ για όλα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην

Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι 31-10-2010, ενώ για όσα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα ή Ε.Ε. από την 1η-11-2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου το άνθρακα ανά χιλιόμετρο και κυμαίνονται από 0,9 έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα.
Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης πληρωμής των τελών, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ισόποσου των οφειλομένων τελών με συνέπεια ο ιδιοκτήτης να υποχρεούται να πληρώσει τα αναλογούντα τέλη εις διπλούν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 εκτιμάται ότι θα αποδώσουν έσοδα αυξημένα κατά 19 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα τέλη του 2017, καθώς θα ανέλθουν σε 1,187 δισ. ευρώ, έναντι 1,168 δισ. ευρώ για το 2017. dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα